Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα 2017: Ποιοι θα πάρουν και πόσα χρήματα τα Χριστούγεννα

Κοινωνικό μέρισμα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση σε περίπου ένα εκατομμύριο οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας, αλλά και σε πολίτες με μεσαία εισοδήματα.


Η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων θα γίνει μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν αίτηση και μέσω πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα λαμβάνουν απάντηση αν πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν τη διαδικασία.

Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να δοθεί σε περίπου 1.000.000 πολίτες και αυτή τη φορά θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και όχι όπως πέρυσι, που μοναδικό κριτήριο ήταν το ύψος της σύνταξης (κάτω από 800 ευρώ).
Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το κοινωνικό μέρισμα 2017 θα «σπάσει» στα τρία:

- 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

- 315 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τις επιστροφές στους συνταξιούχους, λόγω των παράνομων κρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

- 360 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το ποσό που διεκδικεί ως πληρωμή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, με στόχο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, αφού οριστικοποιηθούν οι προβλέψεις και τα στοιχεία για τον φετινό προϋπολογισμό και ανάψουν και το «πράσινο φως» οι θεσμοί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *