Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Μηνύσεις για συκοφαντικά δημοσιεύματα από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι αίθουσες των δικαστηρίων δεν είναι κατάλληλοι χώροι για την διευθέτηση πολιτικών αντιπαραθέσεων ή την επίλυση διαφορών με μέσα ενημέρωσης!

Όταν όμως θίγεται με βάναυσο τρόπο όχι μόνο η τιμή και η υπόληψή μου, αλλά και το κύρος του Δήμου Έδεσσας που υπηρετώ, δυστυχώς δεν έχω άλλο δρόμο.

Κατέθεσα μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Έδεσσας, κατά του Αναστάσιου Σεραφείμ, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του tastv.gr, καθώς και του Βασίλειου Νικόλτσιου, αμέσως μετά την δημοσίευση με συκοφαντικό περιεχόμενο και τον βαρύγδουπο τίτλο «ΕΔΕΣΣΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)».

Καταρχάς το άρθρο του φερόμενου ως δημοσιογράφου είναι προσβλητικότατο. Αναφέρει ότι λειτουργούμε ως κατσαπλιάδες, ότι περιπαίζουμε τους αγνούς μακεδόνες πατριώτες, ότι σπέρνουμε τον διχασμό στην τοπική κοινωνία και ότι εξυπηρετούμε τα μικροσυμφέροντά μας. Αυθαίρετα συμπεράσματα, που μοναδικό στόχο τους έχουν να αφήσουν κηλίδες…

Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι 500 € «χάθηκαν στη διαδρομή», δηλαδή αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος τα καταχράστηκε, ενώ ο «συγγραφέας» του άρθρου αναρωτιέται έντεχνα «πόσα μικροποσά των 500 ευρώ έχουν χαθεί σε μαύρες τρύπες μέχρι την εκταμίευση;». Ένας απίστευτος ισχυρισμός, που αφήνει άναυδο και τον τελευταίο γνώστη της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος!

Από την άλλη μεριά ο Βασίλειος Νικόλτσιος μας κατηγορεί ότι κρατούσαμε πέντε χρόνια τα χρήματα της επιχορήγησης του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και δεν τον πληρώναμε, παραλείποντας να αναφέρει ότι δεν είχε προσκομίσει αντίστοιχο τιμολόγιο! Ο Δήμος Έδεσσας έχει συγκεκριμένες διαδικασίες και τις τηρεί απαρέγκλιτα για όλους! Κανείς δεν μπορεί να πληρωθεί αν δεν εκδώσει παραστατικό!

Πέρα από αυτά θεωρώ ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο το γεγονός ότι έχει εισέλθει σε δημοτικό χώρο - επικαλούμενος πως επιθυμεί να πάρει ένα προσωπικό του αντικείμενο και να το στείλει σε έκθεση στην Κύπρο - και αφαιρεί εκθέματα από τον χώρο του μουσείου.

Η διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών για να θιγούν η τιμή, η φήμη, το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Έδεσσας και του Δημάρχου προσωπικά, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Τα ανυπόστατα ψεύδη, οι συκοφαντικές και προσβλητικές δημοσιεύσεις και οι σχετικές δηλώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρότατη ηθική βλάβη σε βάρος του Δήμου Έδεσσας, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων και για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε δικαστικά.


Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *