Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις ο Ζάεφ: "Παράλογη η αλλαγή Συντάγματος"

«Δυναμιτίζει» το κλίμα για ακόμα μία φορά ο Ζόραν Ζάεφ

χαρακτηρίζοντας παράλογη την απαίτηση της Ελλάδας για τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων, ώστε να καταστεί σαφές ότι τα Σκόπια δεν τρέφουν αλυτρωτικές βλέψεις.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», ο σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε νέες ενστάσεις για αλλαγή του Συντάγματος.

«Είμαι αισιόδοξος. Είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζουμε. Αλλά θα ήταν έξυπνο να βρουν οι δυο πλευρές τη λύση το συντομότερο δυνατόν. Τώρα, η νέα απαίτηση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας. Αλλά το Σύνταγμα είναι ένα κείμενο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση μια αλλαγή του Συντάγματος δεν θα συνιστούσε τελική εγγύηση, γιατί μια νέα κυβέρνηση μπορεί στο μέλλον να το αλλάξει εκ νέου», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Ζάεφ επισήμανε ότι το «Νέα Μακεδονία» δεν περιέχει ακριβή γεωγραφικό προσδιορισμό και επανέλαβε τη δήλωση που έκανε και στο πρακτορείο Reuters, ότι είναι ανοιχτός στις υπόλοιπες τέσσερις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, οι οποίες είναι: «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας του, τόνισε: «Υπάρχει πολύς εθνικισμός, πολλή κριτική, άτομα και ομάδες που αντιτίθεται σε μια συμφωνία και στις δύο χώρες».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *