Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο Μύρωνας Κομνηνός μέσα από τις Εικόνες - Αφιέρωμα του Ευάγγελου Τσαβδάρη

Ένας εξαίρετος ιατρός και ποιητής, ένας άνθρωπος με ατελείωτη δύναμη ψυχής έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Ο λόγος για τον ιατρό Κώστα Δανά, ή αν προτιμάτε, τον ποιητή Μύρωνα Κομνηνό,
όπως υπέγραφε τις μοναδικές ποιητικές του δημιουργίες, που μπορούσατε να διαβάσετε και στις σελίδες του ialmopia.gr

Ο Ευάγγελος Τσαβδάρης, που πέρα από ποιητικά ήταν και προσωπικά πολύ κοντά στον εκλιπόντα, υμνεί τη φιλία που τον έδενε με τον Μύρωνα Κομνηνό μέσα από ένα μοναδικό εικονογραφημένο αφιέρωμα. Με τον ξεχωριστό του τρόπο, αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο που παρά τα χτυπήματα της μοίρας, στάθηκε όρθιος στη ζωή του, αγωνιζόμενος πάντα για το δίκαιο, υμνώντας στα ποιήματά του τον έρωτα και τη γυναίκα.

Η σημαντική αυτή απώλεια θα μπορούσε να είναι και η αφορμή για τη δημιουργία του Συλλόγου Ποιητών Αλμωπίας, στη μνήμη του Μύρωνα Κομνηνού, ενός συλλόγου που θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα αύρα της ποίησης στην περιοχή, και που μέσω διαγωνισμών θα βοηθήσει στην ανάδειξη νέων ποιητών, έτσι ώστε μαζί με τους υπάρχοντες εξαιρετικούς θεατρικούς συλλόγους, να δίνονται στην Αλμωπία σημαντικές πνοές πολιτισμού. 
















































Επιμέλεια Εικόνων : Τσαβδάρης Ευάγγελος

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *