Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Αστέριος Αντωνίου: «Κάποιοι δεν θέλουν ελεύθερο ποδόσφαιρο»

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο αντιπρόεδρος Α’ της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου.


Αναλυτικά όλα όσα είπε:


Για τη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Κανένας δε χαίρεται γι αυτό που συμβαίνει. Εδώ και έξι μήνες ξεκινήσαμε την συμμετοχή μας στη διοίκηση της ΕΠΟ. Όπως ξέρετε ο καθένας με τη συμπεριφορά του έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Δηλαδή να έχουμε ένα χρόνο την παλιά διοικούσα επιτροπή. Και μετά που αναλάβαμε εμείς να έχουμε την επιτήρηση από τη FIFA. Δυστυχώς όμως παρά τα όσα καλά πράγματα έγιναν, γιατί φέτος είχαμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος που έβλεπε πολλές ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο μέχρι τέλους. Γιατί παλιά κρινόταν το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο. Παρ’ όλα αυτά βλέπετε πως δε κατέληξαν όπως θέλαμε τα πράγματα γιατί κάποιοι δεν θέλουν το ποδόσφαιρο ελεύθερο.

Για τα τελευταία γεγονότα: Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος με αυτή την κατάσταση είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Όταν υπάρχει όλη αυτή η πίεση προς τους διαιτητές, προς όλους τους παράγοντες και κατακρίνονταν ακόμα και αυτή η διοίκηση που δεν πρόλαβε στην ουσία να κάνει κάτι. Δε της δώσανε τα περιθώρια, υπήρχε από τη πρώτη μέρα αυτή η πίεση. Προχθές είδαμε στην Τούμπα ένα διαιτητή ο οποίος, πήγε για 90 λεπτά πολύ καλά το παιχνίδι. Και στο τέλος λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης σε μια φάση οδήγησε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση. Το να είναι οφσάιντ μια φάση ή να είναι γκολ είναι κάτι που το αποφασίζει ο διαιτητής. Αν μεταβάλει τις αποφάσεις του λόγω των όσων γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο έχει χαθεί η ουσία. Δεν θέλω να κάνω κριτική σε τίποτα από όσα συνέβησαν. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με πολλή ένταση αλλά οι παράγοντες πρέπει να προσέχουν να κρατάνε σε κάποια επίπεδα αυτή την ένταση.

Για το συμβάν με τον Ιβάν Σαββίδη: Θα αναφερθώ στη γενικότερη κατάσταση. Το ότι ένας παράγοντας περνάει τα όρια και εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι θετικό. Αλλά το έχουμε ξαναδεί σε πολλά γήπεδα. Έχουμε δει πολύ χειρότερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και κανείς δε θέλει να συνετιστεί. Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά. Τις ελάχιστες φορές που έχω μιλήσει σε ραδιόφωνο και στον Τύπο έχω αναφερθεί και σε σας. Πρέπει όσοι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία να συγκρατιούνται διότι επηρεάζει την κοινή γνώμη και το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να καλυτερέψει η κατάσταση. Και όταν ένας παράγοντας αδικείται να μην αντιδράει με τρόπο που ξεφεύγει από τα όρια. Αλλά δε γίνεται να δικάζουν οι δημοσιογράφοι. Η ΕΠΟ στον τομέα της διαιτησίας. Έχει την επιστασία της FIFA. Αλλά και στα δικαστήρια υπάρχουν οι τακτικοί δικαστές δεν υπάρχει δική μας ευθύνη.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: Ο πρόεδρος με συναίσθηση ευθύνης, η FIFA, οι αρμόδιοι υπουργοί επεξεργάζονται τα πράγματα για να μπει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα. Εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια τόσους μήνες. Ακόμα όμως υπάρχουν άνθρωποι που δε το θέλουν αυτό. Και αυτό δε φαίνεται τώρα με το τελευταίο γεγονός αλλά προέκυψε μέσω μιας πίεσης που υπάρχει εδώ και έξι μήνες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό άθλημα που τους απασχολεί όλους. Κάποιοι δίνουν και την ψυχή τους γι αυτό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και κάποιοι ενδεχομένως έχουν δώσει και πολλά εκατομμύρια. Αλλά πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι για να δικαιωθεί το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι που τρέχουν από πίσω χρειάζεται να επικρατήσει το δίκαιο.

 
 
ΠΗΓΗ: Arena FM 89.4

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *