Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση του Ισπανού ποιητή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο στην Έδεσσα

Σε μια εξαιρετικά ζεστή ποιητική ελληνοϊσπανική βραδιά εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Στο τέλος του δρόμου» –«Al final de la calle», Ανθολογία ποιημάτων (1973-2017), εκδ.Ρώμη, (Δίγλωσση Ελληνοϊσπανική Έκδοση) του Ισπανού ποιητή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Φιλοπροόδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας.

Στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσας) ο ποιητής Θοδωρής Σαρηγκιόλης μας εισήγαγε στις μεταφράσεις των ελληνικών ποιημάτων στα ισπανικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως «Η ελληνική και ισπανική λογοτεχνία διασταυρώνονται και βρίσκουν κοινούς τόπους στην εκμετάλλευση θεμάτων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, λογοτεχνίας και ιστορίας».

Ο Σάκης Δήμτσης, μιλώντας από καρδιάς, μας σύστησε την μακρόχρονη φιλία του με τον Ισπανό ποιητή Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο και παράλληλα τόσο ο ίδιος όσο και η Μαργαρίτα Κρέσπο απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τα ποιήματα του φιλέλληνα ποιητή.

Να σημειωθεί πως απαγγέλθηκαν ποιήματα σε μετάφραση Σάκη Δήμτση και επιμέλεια Θοδωρή Σαρηγκιόλη.

Η κιθάρα του Τάσου Κλημεντίδη με ήχους φλαμέγκο συντρόφευε τις απαγγελίες των ποιημάτων, ντύνοντας με λιτό και απέριττο ύφος την ποιητική βραδιά.

Ο ίδιος ο ποιητής συγκινημένος και σε άπταιστα ελληνικά μίλησε για το βιβλίο του και την αγάπη του για την ελληνική ποίηση.

Το κοινό χειροκρότησε πολλές φορές τους ομιλητές και το δίχως άλλο έφυγε ικανοποιημένο από μια βραδιά που δεν της έλειπε τίποτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *