Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μπράιαν Κλαφ: When passion rules the game...

Στις 21 Μαρτίου 1935 στο Μίντλεσμπρο έρχεται στον κόσμο ένας άνδρας που δεν έμαθε ποτέ να τα παρατάει στα δύσκολα. Κάπως έτσι έφτασε από την Μπράιτον και την τρίτη κατηγορία το 1974, στην κορυφή της Ευρώπης με την αγαπημένη του Νότιγχαμ Φόρεστ πέντε χρόνια αργότερα. Το όνομά του ήταν Μπράιαν Κλαφ...

Δεκαπέντε μεγάλες ατάκες του εκκεντρικού, παθιασμένου, ασυναγώνιστου ποδοσφαιράνθρωπου, που έγινε προπονητής όταν σακάτεψε το γόνατό στα 27.5 έχοντας 267 γκολ σε 296 συμμετοχές και βλέποντας μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα να τελειώνει άδοξα, για να κατακτήσει πρωταθλήματα Αγγλίας με τις Ντέρμπι Κάουντι, Νότιγχαμ Φόρεστ στα '70s, αλλά και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών με την αγαπημένη του Φόρεστ (1979-1980), πριν φύγει από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2004:


Δεν θα έλεγα ότι ήμουν ο καλύτερος προπονητής της εποχής μου, αλλά ήμουν σίγουρα ο κορυφαίος


Αν ο Θεός ήθελε να παίζουμε μπάλα στον αέρα, θα έβαζε γρασίδι στα σύννεφα (για το ψηλό παιχνίδι)

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, αλλά δεν είχα αναλάβει εγώ εκείνη τη δουλειά


Συζητήσαμε για 20 λεπτά και συμφωνήσαμε ότι έχω δίκιο (για τη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές)

Εκτός από την οικογενειακή ζωή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κατακτάς το Κύπελλο Πρωταθλητριών

Μην μου στείλετε λουλούδια όταν πεθάνω. Αν με συμπαθείτε, στείλτε τα όσο είμαι ζωντανός

Πες του ότι είναι ο Πελέ και ότι τα τελευταία δέκα λεπτά πετάει! (στον φυσιοθεραπευτή της Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν ο Στιούαρτ Πιρς είχε πάθει διάσειση)


Όταν θα φύγω από τη ζωή, ο Θεός θα πρέπει να παραχωρήσει την αγαπημένη του καρέκλα

Α, ναι, ο Φρανκ Σινάτρα, είχε την τύχη να με συναντήσει μια φορά...


Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για να ηρεμήσετε, ότι δεν μου έδωσαν το παλιό συκώτι του Τζορτζ Μπεστ (μετά τη μεταμόσχευση ήπατος)

Οι παίκτες χάνουν τα ματς, όχι οι τακτικές. Ακούω τόσες μπούρδες περί τακτικής από άτομα που δυσκολεύονται να νικήσουν στο ντόμινο


Οι παραιτήσεις είναι για τους Πρωθυπουργούς και αυτούς που πιάνονται με τα παντελόνια κάτω, όχι για εμένα

Λογικά η γειτόνισσά μου, ελπίζοντας ότι θα υποχρεωθώ να μετακομίσω (για το ποιος τον πρότεινε για τον τίτλο του Ιππότη)


Ο ποταμός Τρεντ είναι υπέροχος, το γνωρίζω γιατί περπατάω πάνω στο νερό του εδώ και 18 χρόνια

Τότε, μπορώ να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τρεις ήττες! (η απάντησή του στον άσπονδο εχθρό του, Ντον Ρέβι, στην μυθική κοινή τους τηλεοπτική συνέντευξη το 1974, όταν μετά την απόλυση του Μπράιαν Κλαφ από την Λιντς, εκείνος του θύμισε ότι είχε πάρει το πρωτάθλημα με μόλις τέσσερις ήττες. Τη σεζόν 1977-78, η Νότιγχαμ Φόρεστ του «Κλάφι» κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα Αγγλίας στην Ιστορία της... με τρεις ήττες)

 
ΑΠΟ ΤΟ sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *