Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη (04/04/2018), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, στη Χίο.


Όπως αποκαλύπτει το politischios.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο δεν απέτρεψε την είσοδο λέμβου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, που επίσης βρισκόταν στην περιοχή.

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα «θερμό» επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *