Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης μαζι με τις ευχές σε συναντήσεις εργασίας για τις ανάγκες των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Ο Γιάννης Σηφάκης μαζί με τις ευχές για το Πάσχα πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Διοικητή Χρήστο Σμία, την Διοίκηση και τα σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

Σε 3 μήνες θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου της Έδεσσας για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου.

Σε 45 μέρες το αργότερο θα προκηρυχθεί ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Στις 22 Απριλίου η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στις νέες εγκαταστάσεις με απόλυτα σύγχρονες προδιαγραφές που κατασκευάστηκε στο ισόγειο του Νοσοκομείου.

Ανέλαβαν δουλειά οι 5 μόνιμοι γιατροί οι θέσεις των οποίων είχαν προκηρυχθεί το 2017 και «τρέχει» η υποβολή αιτήσεων ( ως τις 24 Απριλίου) για 7 επιπλέον θέσεις μόνιμων γιατρών για τα ΤΕΠ και το Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής εξέφρασε τη ικανοποίηση του για αυτές τις σημαντικές εξελίξεις για την δημόσια υγεία στην Πέλλα.

Ο βουλευτής αντάλλαξε απόψεις σε σχέση με τους στόχους και τις προτεραιότητες από εδώ και πέρα όσον αφορά τις υποδομές καθώς και για θέματα επιπλέον στελέχωσης των Νοσοκομείων.

Α. Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή Χρήστο Σμία, τους προϊσταμένους της ιατρικής και της διοικητικής υπηρεσίας καθώς και με το σωματείο εργαζομένων.

Το Νοσοκομείο πλέον ( μετά τον αξονικό τομογράφο και την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού) θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο.

Κτιριακή επέκταση και εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ ( επειγόντων) και βελτίωση του χώρου φιλοξενίας των εφημερευόντων ιατρών

Ο επόμενος στόχος η αποφασιστική βελτίωση της κτιριακής υποδομής των ΤΕΠ ( επειγόντων) με κτιριακή επέκταση κατ’ έκτασιν. Ο βουλευτής ( και με την ιδιότητα του ως μηχανικού) επισκέφθηκε τον χώρο μαζί με τους γιατρούς και τον μηχανικό Χρήστο Σαπουντζή και είδαν πως θα εφαρμοστεί η πρόταση της ΥΠΕ για την επέκταση των ΤΕΠ με τρόπο που να εξασφαλίζονται οι σύγχρονες προδιαγραφές του χώρου των επειγόντων περιστατικών.

Ακόμη στόχος είναι και η βελτίωση της υποδομής του χώρου φιλοξενίας των εφημερευόντων ιατρών.

Ιατρικά μηχανήματα

Όσον αφορά τα ιατρικά μηχανήματα οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου είναι η αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης προϋπολογισμού 350.000,00 € , ο πύργος λαπαροσκοπικής χειρουργικής προϋπολογισμού 120.000,00 €, το C-ARM φορητό ακτινολογικό μηχάνημα με διπλή οθόνη και δυνατότητα εκτύπωσης προϋπολογισμού 60.000,00 €, το Διοισοφαγείο ( υπέρηχος) καρδιολογικής προϋπολογισμού 20.000,00 €, ο ψηφιακός μαστογράφος προϋπολογισμού 150.000,00 €, η μέτρηση οστικής πυκνότητας προϋπολογισμού 20.000,00 €.

Ακόμη απαιτείται η ένταξη του Νοσοκομείου σε πρόγραμμα ενεργειακής του αναβάθμισης

Προσωπικό

Ακόμη απαιτείται η ταχύτερη πρόσληψη επιπλέον μόνιμου αναισθησιολόγου και ακτινολόγου.


Β. Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή Χρ. Σμία, τον υποδιοικητή Αλ. Βουρδισλή, τους προϊσταμένους της ιατρικής, της διοικητικής και της νοσηλευτικής υπηρεσίας καθώς και με το σωματείο εργαζομένων

Αξονικός τομογράφος

Βρίσκεται στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για δημοπράτηση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Αναμένεται η ολοκλήρωση τους εντός μηνός και η δημοπράτηση του εντός των επόμενων 45 ημερών. Εντός των επόμενων 6 μηνών υπολογίζεται ότι θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος.

Ιατρικός εξοπλισμός

Απαιτείται η άμεση αντικατάσταση των μόνιτορ της στεφανιαίας μονάδας προϋπολογισμού 80.000,00 €, η προμήθεια κεντρικού υπέρηχου προϋπολογισμού 70.000,00 € , η αντικατάσταση του κλιβάνου προϋπολογισμού 100.000,00 € και η αντικατάσταση του μηχανήματος οπτικής βιομετρίας προϋπολογισμού 40.000,00 €.

Αναγκαία η επιτάχυνση της ένταξης του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα δυσλειτουργιών ανάμεσα στις διάφορες βαθμίδες του δημόσιου συστήματος και η ανάγκη, μέσω της ΥΠΕ, καλύτερης συνεργασίας της δευτεροβάθμιας με την πρωτοβάθμια περίθαλψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας των Νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό ( κάλυψη έκτακτων αναγκών για κάποιο διάστημα κ.α.).

Από το Νοσοκομείο επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού του προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *