Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Διαμόρφωση αύλειου χώρου μαθητικής εστίας Αριδαίας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου ,που αφορά στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας.

Οι εργασίες που έγιναν περιλαμβάνουν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, εκσκαφές για τη μόρφωση του εδάφους και επιχώματα από κοκκώδη υλικά. Η βάση της κύριας όψης του αύλειου χώρου κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα C16/20, το πάχος της είναι 0,15μ. και τοποθετήθηκε χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C. Οι επιστρώσεις που έγιναν δημιουργούν μεγάλα καρέ από τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm (τύπου βοτσαλωτές) και από συμπαγή κυβόλιθους από τσιμέντο, διαστάσεων 260x160x80 mm οιουδήποτε σχεδίου, χρώματος και υφής. Επίσης, έγιναν επιστρώσεις δαπέδων με απλές τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm, χρώματος λευκού και μαύρου για τη δημιουργία υπαίθριας σκακιέρας. Στην πλαϊνή είσοδο τοποθετήθηκε γρανιτικός κυβόλιθος, διαστάσεων 10x10x10cm. Σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου τοποθετήθηκε κυβόλιθος από τσιμέντο διάτρητο, διαστάσεων 50x50x10cm με διάκενο μεταξύ τους για την εγκατάσταση πρασίνου. 

Ακόμη το έργο προέβλεπε την αντικατάσταση τμήματος της παλαιάς συρμάτινης περίφραξης με γαλβανισμένη εν θερμώ περίφραξη ελεύθερου ύψους 1,50μ. Στην κύρια όψη έγινε επένδυση εσωτερικά του υφιστάμενου συμπαγούς τμήματος ,που έχει διαβρωθεί με διακοσμητικές εμφανείς δρομικές πλινθοδομές. Στο κάτω τμήμα της όψης αυτής τοποθετήθηκαν κανάλια αποστράγγισης δαπέδων, τυποποιημένα κανάλια εσωτερικού πλάτους 150 mm, με σχάρες από γαλβανισμένο χάλυβα για τα όμβρια ύδατα της αυλής. Διάσπαρτα και όπου κρίθηκε αναγκαίο από τις κλίσεις που θα προκύψουν στον αύλειο χώρο τοποθετήθηκαν τυποποιημένα φρεάτια αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων.

Τέλος δημιουργήθηκαν παρτέρια/πεζούλια πρασίνου τόσο συνεπίπεδα με την πλακόστρωση, όσο και χτιστά από εμφανή σκυρόδεμα, ύψους περίπου 0,45cm και πλάτους 0,25 cm, ενώ στα σημεία των καθιστικών τα πεζούλια/πλάτη έχουν ύψος περίπου 1,00 m και πλάτος 0,25 cm.

Σε επιλεγμένα σημεία τοποθετήθηκε νέος αστικός εξοπλισμός και ειδικότερα μονόφωτα φωτιστικά σώματα, παγκάκια χτιστά με πλάτη και καθιστικό από εμφανή σκυρόδεμα, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δένδρων, τραπεζόπαγκοι, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, παγκάκια χωρίς πλάτη και με πλάτη, όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων (όπως όργανο ποδηλάτου, όργανο ελλειπτικής κίνησης, όργανο πάγκου κοιλιακών) καθώς και άλλες οικοδομικές εργασίες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου με το Φ.Π.Α. είναι 99.999,94 ευρώ, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είναι να διαμορφωθεί για τους μαθητές ένα περιβάλλον ανάλογο των απαιτήσεων της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας.Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε μελέτη ύψους 40.000 € για να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ( όπως γήπεδο μπάσκετ , όργανα γυμναστικής ,ολοκλήρωση περίφραξης και άλλα).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *