Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Εντολή «βόμβα» Ερντογάν: Στο φως απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης

Όπως μεταδίδουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης.

Αυξάνονται καθημερινά οι προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πλαίσιο και της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, ο «σουλτάνος» έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα yeniakit.com.tr.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συγκεντρώνει τα επίσημα έγγραφα από τη Γαλλία, με σκοπό να τα κάνει ψηφιακά και στη συνέχεια να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «ήττα» του Κεμάλ Ατατούρκ, τονίζοντας πως «σήμερα η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι πλέον νίκη για την Τουρκία».


Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν θέτει από το 2016 το θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη; Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη Συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *