Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Με συμμετοχή και Εδεσσαίων πολιτών διεξήχθη η συζήτηση με θέμα: «Αποτελεσματικές πολιτικές για έξυπνες βιώσιμες πόλεις» στην Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. 
 
Στη συζήτηση που διηύθυνε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτών από την Έδεσσα, που πιστεύουν σε συμμετοχικές διαδικασίες και επιθυμούν να δώσουν μια νέα πνοή στην τοπική κοινωνία.

Θέμα και στόχος της συζήτησης, οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί καινοτόμων πολιτικών που ήδη έχουν εφαρμοστεί στα Τρίκαλα αλλά και να γίνει ανταλλαγή εμπειριών με τη μέθοδο know-how share ( γνώρισε πως, μοιράσου ).

Κάπου στην Ευρώπη υπάρχει μια πόλη με:


- ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ με Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό

- τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας

- λεωφορεία χωρίς οδηγό

- διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos, μέσω της οποίας οι δημότες συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων

- το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, που σε διάρκεια 40 ημερών συγκεντρώνει 900.000 επισκέπτες

- ενώ θα είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη, όπου θα αναπτυχθεί δίκτυο 5G, με… διαστημικές ταχύτητες ίντερνετ

Η πόλη αυτή δε βρίσκεται στη κεντρική ή τη βόρεια Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ελλάδα, στη Θεσσαλία, και είναι τα Τρίκαλα!

Έτσι λοιπόν από ανθρώπους που αγαπούν την τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν στην κουλτούρα τους τον διάλογο, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την σπίθα της καινοτομίας συζητήθηκαν θέματα όπως:

1. Κυκλοφοριακό και ΜΜΜ

2. Ανακύκλωση και Αποκομιδή σκουπιδιών

3. Εξυπηρέτηση πολιτών και e-διακυβέρνηση

4. Ανάπτυξη – Καινοτομία - Νεοφυή επιχειρηματικότητα

5. Τρίτη ηλικία

6. Περιβάλλον

7. Εκπαίδευση–Παιδεία - Πολιτιστικές δράσεις

8. Προσφυγικό


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *