Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

O Γιάννης Σηφάκης ζήτησε παράταση για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες

O Γιάννης Σηφάκης ζήτησε από τον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο παράταση για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και τις αιτήσεις για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις 

Ο βουλευτής επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη της παράτασης ανέφερε τα ακόλουθα:

  1. Στους δασικούς χάρτες συμπεριλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κληροτεμαχίων από διανομές τα δικαιώματα των οποίων έχουν κατοχυρωθεί στους αγρότες στο κτηματολόγιο και όμως αναφέρονται ως δασικά στους δασικούς χάρτες. Πολλοί αγρότες «ανακάλυψαν» το πρόβλημα αυτή την εποχή που καταθέτουν την δήλωση ΟΣΔΕ και δεν πρόλαβαν να το τακτοποιήσουν.
  2. Έχει γίνει πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων για «πρόδηλο λάθος», οι Δασικές Υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν χρονικά στον αριθμό αυτών των αιτήσεων και δεν θα υπάρχει προθεσμία ( σε περίπτωση αρνητικής απόφασης) να καταθέσει ο αγρότης αντίρρηση.
  3. Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πρόλαβαν να καταθέσουν όλες τις αντιρρήσεις τους
  4. Δήμοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους
  5. Σε πολλές περιπτώσεις η ανάγκη προσκόμισης τοπογραφικού διαγράμματος για την υποβολή αντιρρήσεων υπήρξε επιβαρυντικός παράγοντας ( με δεδομένο το κόστος τους) για την έγκαιρη υποβολή των αντιρρήσεων. 

Ο Γιάννης Σηφάκης θεωρεί ότι είναι απολύτως απαραίτητη η έγκριση παράτασης στην κύρωση των δασικών χαρτών προκειμένου να δοθεί χρόνος στους εμπλεκόμενους να ολοκληρώσουν ορθά τις αντιρρήσεις και τις αιτήσεις τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *