Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε γιατρούς και νοσηλευτές για την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας με 150.000,00 € για την ριζική ανακαίνιση των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων του

Ο βουλευτής συναντήθηκε με την νέα Διευθύντρια του Κ.Υ. Δήμητρα Γούνη, την τ. Διευθύντρια Στέλλα Φωτοπούλου, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και συζήτησε μαζί τους για το έργο της ανακαίνισης και συντήρησης του Κ.Υ. για το οποίο εξασφαλίστηκαν η χρηματοδότηση και η έγκριση σκοπιμότητας καθώς και για άλλα θέματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.

Όλα τα αιτήματα που κατά καιρούς είχε κάνει το Κ.Υ. όσον αφορά την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του, διαρρυθμίσεις, επισκευές, νέες εγκαταστάσεις υδραυλικών, θέρμανσης, κλιματισμού, ελαιοχρωματισμοί, χώρος ΕΟΠΠΥ, ΕΚΑΒ κλπ ικανοποιούνται και οι εργασίες θα εκτελεστούν μέσω του έργου που χρηματοδοτείται.

Ακόμη το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί το Κ.Υ. και με έμψυχο δυναμικό για την πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Η κυβέρνηση ,αφού κατάφερε να διασωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να εξασφαλιστούν απαραίτητες υποδομές στα Νοσοκομεία ( όπως οι αξονικοί τομογράφοι στα δύο Νοσοκομεία, η νέα σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού, η αναδιαμόρφωση και επέκταση των ΤΕΠ ( επειγόντων) στην Έδεσσα, προχωρά σε ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας είναι γνωστό ότι διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην δημόσια υγεία στην Αλμωπία, μια περιοχή με πολύ μεγάλη έκταση, πολλά διασπαρμένα χωριά με μεγάλες αποστάσεις κάποιων εξ αυτών από την Αριδαία και φυσικά από το Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Τα χωριά καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς οι οποίοι ανήκουν στο Κέντρο Υγείας το οποίο βοηθά σε εφημερίες και το Νοσοκομείο.

Ακόμη ο βουλευτής ενημέρωσε γιατρούς και προσωπικό ότι εντός του έτους θα τοποθετηθεί ψηφιοποιητής στο ακτινολογικό.

Ο ΕΟΠΠΥ έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την παρουσία του μέσα στο Κ.Υ., κάτι που παρακολουθεί και προσπαθεί ο βουλευτής να γίνει πράξη.

Ακόμη, μετά την εκκίνηση της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στην Έδεσσα, θα επιδιωχθεί η ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό του ΕΚΑΒ στην Αριδαία με στόχο να υπάρξουν στο μέλλον δύο πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *