Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ασυγκράτητος ο Ζάεφ! Καλωσορίζει τους στρατιώτες του... στο ΝΑΤΟ και την «Μακεδονία»!

Τι κι αν η συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων δεν έχει… φτάσει καν στο ελληνικό ή το Σκοπιανό Κοινοβούλιο; Ο Ζόραν Ζάεφ δείχνει να θεωρεί την υπόθεση… τελειωμένη!


Οι αντιδράσεις βέβαια είναι σφοδρές στο εσωτερικό των δύο χωρών, ωστόσο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλά ήδη δημόσια για είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ και για την επόμενη μέρα!
Ο Ζόραν Ζάεφ, τα Σκόπια και το ΝΑΤΟ

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 04.07.2018, στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του στρατού της χώρας. Κι εκεί τόνισε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια». Κάτι που ίσως δίνει το… στίγμα για το πώς θα αποκελείται η γειτονική χώρα όταν (και αν) επικυρωθεί η συμφωνία στα δύο κοινοβούλια…

Ζάεφ: Να τελειώνουμε με τα προβλήματα μια για πάντα

O Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, πάντως, παραχώρησε και μια συνέντευξη στην Euractiv, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό αλλά και τις προοπτικές της χώρας του.

Εξέφρασε σχετικά την ικανοποίησή του, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη στάση του Emmanuel Macron, o οποίος δεν είναι θερμός υποστηρικτής της ένταξη νέων χωρών πριν να μεταρρυθμιστεί η ίδια η Ε.Ε., ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικώς ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα μείνει αμετακίνητος στη θέση του.

Σε αυτή την συνέντευξη ο Ζάεφ εμφανίστηκε πιο… συγκρατημένος ως προς την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ (σ.σ. άλλωστε δεν μιλούσε σε «δικό του» ακροατήριο), ωστόσο η… φρασεολογία περί «Μακεδονίας»… σκέτο, συνεχίστηκε και σε αυτή την συνέντευξη!

Στην οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως ότι τα κεντροδεξιά κόμματα στις δύο χώρες χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές αλλά επιθυμούν φιλικές σχέσεις με τη γειτονική τους χώρα, πράγμα μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ύπαρξη συμφωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *