Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Αλμψπίας: Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορούσε στην επισκευή της περίφραξης στο Νηπιαγωγείο Προμάχων

27.963 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ, ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ALMO TΕΧΝΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ 15.659,56 €
ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 38/2017
 

Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορούσε στην επισκευή της περίφραξης και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Προμάχων.

Συγκεκριμένα, το έργο περιελάμβανε εργασίες καθαίρεσης και αποξήλωσης της παλιάς περίφραξης. Κατασκευάστηκε νέο τοιχείο περίφραξης συνολικού μήκους 37 μέτρων, πάχους 30 εκατοστών και μεταβλητού ύψους, το οποίο επενδύθηκε από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο. Επίσης, τοποθετήθηκαν μεταλικά κιγκλιδώματα και σιδηρές θύρες στις εισόδους. Στον αύλειο χώρο κατασκευάστηκε διάδρομος με επίστρωση πλακών τσιμέντου και επενδύθηκε το υφιστάμενο τοιχίο.
Προκειμένου να καταπολεμηθεί η υγρασία που αναπτυσσόταν εσωτερικά του Νηπιαγωγείου, διαστρώθηκε με κονιόδεμα και έγινε επάλειψη με μονωτικό υλικό σε τμήμα του δαπέδου στον ακάλυπτο πίσω χώρο του κτιρίου. Για την προστασία του κονιόματος, τοποθετήθηκαν τσιμεντόπλακες και ο τοίχος επενδύθηκε με υλικό όμοιο της περίφραξης. Επίσης, έγιναν εργασίες επιχρισμάτων και εξωτερικών χρωματισμών σε τμήματα της πρόσοψης της αποθήκης. Έτσι, ο χώρος έγινε επισκέψιμος για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 27.963,49 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:Είμαστε η Δημοτική Αρχή που δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί, αλλά τα αναδεικνύει και δίνει λύσεις. Γνωρίζουμε ότι με τις εργασίες επισκευής και συντήρησης στο Νηπιαγωγείο των Προμάχων δεν λύνουμε οριστικά αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο που είναι λογικό να παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις μας θα παρέχουμε στα παιδιά μας έναν χώρο φιλόξενο και ασφαζλή. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, είμαστε εκεί. Δίπλα στα προβλήματα. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα καινούριο σχολείο, γιατί πραγματικά το αξίζει το χωριό. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το πετύχουμε. Μέχρι τότε όμως, ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συντηρήσουμε το υπάρχον κτίριο. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε για χρόνια το Νηπιαγωγείο.Νικήσαμε το χρόνο και είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά πιστοί στις δεσμεύσεις μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *