Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

"Οίκος Ενοχής" Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ο «Οίκος Ενοχής», είναι μία διασκευή της πιο επίκαιρης κωμωδίας των τελευταίων ετών «Ράους», που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαήλ Ρέππα. Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών , μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία , γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.

Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν μια Ελληνίδα, μια Ρωσίδα και ένας υπάλληλος επί της υποδοχής.

Οι τρεις κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία. Και όχι μόνο συνεργάζονται, πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;

Ο άνεμος μίας διαφοροποιημένης οπτικής στα πράγματα είναι αυτή η παράσταση. Ποιός είναι τελικά ο ηθικός και ποιος ο ανήθικός; Ποιος είναι ο απατεώνας; Αυτός ή ο άλλος ή μήπως εγώ και ο τρόπος που βλέπω και αντιλαμβάνομαι τους ανθρώπους και τις καταστάσεις;

Όσο για εμάς…. Εμείς είδαμε ένα κόκκινο φως .. μπήκαμε .. και σας το παρουσιάζουμε με :

ΦΟΥΛΑ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗ – ΒΟΥΛΑ ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΤΙΛΑΚΗΣ
ΤΕΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΛΕΝΗ ΠΛΟΥΓΑΡΗ
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
ΣΒΕΤΛΑΝΑ – ΣΑΝΙΑ ΚΑΝΚΑΡΕΒΣΚΙ
ΣΑΜΑΝΘΑ – ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ
ΧΑΙΝΡΙΧ ΣΤΟΥΦΕΛ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΚΑΚΗΣ


Συντελεστές :
Βοηθοί ομάδας : Σάκης Ιωάννου, Έφη Παπαργυρίου, Σοφία Σεμερτζίδου

Επιμέλεια Ήχου, Μουσικής : Βούλα Ξυλουργίδου, Ρένα Γρηγοριάδου

Ήχος :Στάθης Τυριακίδης

Κομμώσεις: Μαρία Καρτάλη

Κουστούμια : Όροφος

Μακιγιάζ : Γεωργία Μουρατίδου

Σκηνοθεσία / Σκηνογραφία : Ρένα Γρηγοριάδου

Συντονισμός ομάδας : Ελένη Πλούγαρη

Σχεδιασμός προγράμματος-αφίσας : Χριστίνα Ζυγούρη

Ενημέρωση : Τα έσοδα για αυτή την παράσταση θα διατεθούν ως δωρεά σε σχολική μονάδα ΑμεΑ που φοιτούν μαθητές από όλο τον Νόμο Πέλλας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *