Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά: «Λευχαιμία και Αλλογενής Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Η επιστήμη μπορεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι;»

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών με συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου, με θέμα: «Λευχαιμία και Αλλογενής Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Η επιστήμη μπορεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι;»

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: 

- Η Ελένη Κίτσου, εκπαιδευτικός, υποβληθείσα σε Αλλογενή Μεταμόσχευση από δότη της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών και στρατευμένη στην μάχη για ανεύρεση δοτών. 

- Ο Χρήστος Σμίας, διευθυντής στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.


 
 
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί όλοι οι φορείς του Νομού Πέλλας και του Δήμου Πέλλας. 

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους: Η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, το 1992, Βούλα Πατουλίδου και η διεθνής αθλήτρια του μήκους και δρόμων ταχύτητας
Βαλκανιονίκης, Κυριακή Γιαννακίδου. 

Τις εμπειρίες τους θα μεταφέρουν τοπικοί εθελοντές δότες Μυελού των Οστών που βοήθησαν συνανθρώπους τους να κερδίσουν την μάχη με την ζωή καθώς και μεταμοσχευμένοι με αλλογενή μεταμόσχευση. 

«Ας δώσουμε την βεβαιότητα στους ασθενείς με λευχαιμία ότι δεν είναι μόνοι στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής τους. Ότι θα βρεθεί και για αυτούς ένα μόσχευμα που θα τους δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την υγεία τους», σημειώνει με δήλωση- κάλεσμα από το διαδίκτυο ο κ. Σμίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *