Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Εκπαίδευση μαθητών - καθηγητών από τους διασώστες του ΙΕΚ Έδεσσας στην παροχή πρώτων βοηθειών

ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


Μια πολύ σημαντική ημερίδα διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας με την ειδικότητα του "ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ", για τους μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας, την Πέμπτη 15-11-2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις (αιμορραγίες, πνιγμοί, εγκαύματα, λιποθυμίες κ.α.) και η ζωντανή επίδειξη τεχνικών διατήρησης ζωής όπως ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) με η χωρίς εξωτερικό απινιδωτή. Η ενημέρωση περί πρώτων βοηθειών έγινε από την πολύπειρη αναισθησιολόγο και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Έφη Ταμβίσκου, βασικής εκπαιδεύτριας των Διασωστών του ΙΕΚ Έδεσσας. Την επίδειξη τεχνικών ΚΑΡΠΑ υλοποίησαν το στέλεχος του ΕΚΑΒ Έδεσσας και βασικός εκπαιδευτής του ΙΕΚ, κ. Στανίσης Πέτρος, σε συνεργασία με τους σπουδαστές Μπούζμπα Ηλία (επίσης στέλεχος του ΕΚΑΒ Έδεσσας), Ίτσου Αλέξανδρο (πρακτική άσκηση στο ΕΚΑΒ Έδεσσας) και Τουρτούρη Νικόλαο (πρακτική άσκηση στο ΕΚΑΒ Γιαννιτσών).

Το κοινό έδειξε ικανοποιημένο από τις συμβουλές και πρακτικές των ομιλητών, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας πείρας τους στην διάσωση και διακομιδή ανθρώπων σε κίνδυνο. Η εκδήλωση έληξε εντυπωσιακά με ζωντανή-διαδραστική επίδειξη, όπου νεαροί μαθητές του Λυκείου αλλά ακόμα και καθηγητές τους, προέβησαν στην εφαρμογή της μεθόδου ΚΑΡΠΑ. Έτσι, έγινε αντιληπτό σε όλους με τον πειστικότερο τρόπο, πως η διάσωση μιας ζωής σε κίνδυνο, πολλές φορές είναι απλά ζήτημα ενημέρωσης και ψύχραιμης αντίδρασης μέσα σε ελάχιστα χρονικά πλαίσια. Το τμήμα των Διασωστών του ΙΕΚ Έδεσσας, βρισκόμενο πλέον στο τελευταίο έτος σπουδών του, θα προβεί φέτος και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση του κάθε πολίτη στο κρίσιμο θέμα της παροχής πρώτων βοηθειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *