Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο Στέφανος δεν έχει ταβάνι!

Ο Στέφανος σημείωσε μια τεράστια επιτυχία κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ. Όλη του η πορεία μέχρι σήμερα μας έχει αφήσει άφωνους. Για τον απλό κόσμο, που δεν παρακολουθεί το άθλημα, είναι δύσκολο να αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας του κόντρα σε έναν θρύλο του τένις, όπως είναι ο Ελβετός.


Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας με δύο ισάξιους αντιπάλους. Το σημείο που υπερείχε ο Στέφανος κυρίως από το δεύτερο σετ και μετά ήταν ο ψυχισμός του και η θέληση του για την νίκη. Μας έχει δείξει ο Στέφανος ότι από άποψη τεχνικής είναι είναι ικανός να κερδίσει μεγάλους αντιπάλους και σήμερα μας έδειξε πόσο αποφασιστικός και Ατρόμητος μπορεί να είναι. Κράτησε την ψυχραιμία του και δεν έχασε ούτε στιγμή την πίστη του για την νίκη.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι του ματς, το παιχνίδι του Φέντερερ με του Στέφανου έχει αρκετές ομοιότητες. Είναι και οι δύο τενίστες που παίζουν αρκετά με χτυπήματα στην baseline και παίζουν γρήγορα, ενώ δε χάνουν την ευκαιρία να ανέβουν στο φιλέ και να κάνουν την επίθεσή τους. Το παιχνίδι και των δύο είναι ολοκληρωμένο και ο Στέφανος έπιασε μια καταπληκτική απόδοση, μην αφήνοντας τον σπουδαίο αντίπαλό του να παίξει το κυρίαρχο τένις που μπορεί.

Ο Ρότζερ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ένιωσε ότι μπορεί να εποβληθεί επί του αντιπάλου του, κάτι που συμβαίνει με όλους σχεδόν τους παίκτες που αντιμετωπίζει. Κυρίως ήταν θέμα θέλησης του Στέφανου, που κερδίζοντας κάποιους δύσκολους πόντους ανέβηκε και ψυχολογικά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Στέφανος πλέον έχει μπροστά του μια ακόμη μεγάλη πρόκληση. Στα προημιτελικά του τουρνουά της Αυστραλίας θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ. Είμαι σίγουρος ότι ο Στέφανος δεν πρόκειται να επαναπαυθεί από την τεράστια πρόκρισή του επί του «Βασιλιά» σήμερα. Φαίνεται, άλλωστε, ιδιαίτερα διψασμένος σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Μπαουτίστα, αν και Ισπανός, έχει ένα στυλ παιχνιδιού αρκετά διαφορετικό από τους συμπατριώτες του. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Τσιτσιπας είναι σίγουρα τα φλατ χτυπήματα του αντιπάλου του. Ο Στέφανος επιβάλλεται να χτυπάει αρκετά γρήγορα και να παίρνει θέση πίσω από την μπάλα. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χτυπημάτων και έχω την αίσθηση ότι με κάποια slice και dropshot θα καταφέρει να πάρει τη νίκη.

Θεωρώ ότι ο Στέφανος είναι ένας αθλητής που δεν έχει ταβάνι. Αφού κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ, δε θα μου προκαλέσει έκπληξη αν φτάσει ακόμη και στον τελικό. Είναι απλά θέμα χρόνου να κάνει το μεγάλο μπαμ και να κυνηγήσει μια μεγάλη διάκριση.

Μια διάκριση που θα γράψει ιστορία...
 
 
απο το sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *