Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ενισχύουν τα μέτρα για τους 8 Τούρκους, μετά την επικήρυξη με 700.000 ευρώ τον καθένα

Τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας- επικήρυξε το πρωί της Τρίτης η τουρκική κυβέρνηση.


Τo τουρκικό ΥΠΕΞ το πρωινό πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, επικήρυξε κάθε έναν από τους στρατιωτικούς με 700.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ενέταξε αυτούς τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, που θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης FETO.

Αυτή η επικήρυξη από τις τουρκικές αρχές έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες ενίσχυσαν τα μέτρα φύλαξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενισχύθηκε η προστασία τους από μεγάλη ομάδα της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, καθώς οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι η επικήρυξη ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη επικινδυνότητας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της κυριακάτικης Real News, τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Ιντερπόλ να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, κάτι που αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως η υπηρεσία.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *