Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πήραμε την “μπουκιά μεσα από το στόμα” των Τούρκων! Ελληνικά μαχητικά θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας – Ετοίμαζαν βάση βόρεια του Πολύκαστρου Κιλκίς οι Τούρκοι




Η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία θα αναλάβει το Air Policing της Βόρειας Μακεδονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί κατά την επίσημη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Βορεια Μακεδονία την Τρίτη, από τον Έλληνα ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη και την ομόλογό του ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκαρίνσκα.

 “Προλάβαμε γιατί η Τουρκία ενδιαφερόταν να πετάει με τα μαχητικά της στα Βόρεια σύνορα μας. Η πολεμική μας αεροπορία είναι έτοιμη να αναλάβει το Air Policing πάνω από την Βόρεια Μακεδονία” δήλωσε πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει αποστολή επιτήρησης εναέριων χώρων σε Αλβανία και Μαυροβούνιο. Το σημαντικό για τη χώρα μας είναι ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια επεδίωκε να αναλάβει αυτή την αποστολή για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ενώ εντός των σχεδιασμών της ήταν και η δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης βόρεια του Πολυκάστρου Κιλκίς και ήδη έχει αναλάβει την εκπαίδευση των αξιωματικών της Βόρειας Μακεδονίας.



Πηγή: thefaq

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *