Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Αυστηρή προειδοποίηση του ΕΦΕΤ: Προσοχή στα γαλακτοκομικά

Ο ΕΦΕΤ και το ΥπΑΑΤ ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι η κείμενη εθνική νομοθεσία καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Όλα τα είδη του γάλακτος, τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, καθώς και επιδόρπια με βάση το γάλα, οφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη «χώρα» προέλευσης του γάλακτος.

Όλες οι χώρες αναγράφονται ολογράφως ή με το διεθνώς αναγνωρισμένο ακρωνύμιό τους.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο ΕΦΕΤ και το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την προστασία τόσο των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της ελληνικής κτηνοτροφίας, έχει εντείνει τους ελέγχους, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *