Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Καταδίκη της διπλής επίθεσης σε μαθήτρια, μέλος της ΚΝΕ

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζουμε απερίφραστα την διπλή θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε εκλεγμένη μαθήτρια σε πενταμελές μαθητικό συμβούλιο του λυκείου, μέλους της ΚΝΕ στα Γιαννιτσά.

Όταν ανθίζουν οι αγώνες των μαθητών, λουφάζουν τα φασιστοειδή. Τους ενοχλεί ότι μέσα από τη δράση πρωτοπόρων- αγωνιστών μαθητών, αποκαλύπτεται και στα Γιαννιτσά το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων της περιοχής, με το οποίο αθωώνουν τις ευθύνες των πραγματικών υπαίτιων των προβλημάτων μας.

Τα όργανα του μαθητικού κινήματος πρέπει να είναι η φωνή όλων των παιδιών του σχολείου. Να έχουν την ευθύνη να οργανώνουν και να αναπτύσσουν τη συλλογική, δημιουργική και αγωνιστική δράση.

Καλούμε κάθε γυναίκα, από κάθε μετερίζι, στην οικογένεια, στη γειτονιά, στο χώρο δουλειάς, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση, να απομονώσουμε κάθε τέτοιο φασιστικό στοιχείο από το χώρο μας. Να γίνουμε σύμμαχοι των παιδιών μας, να βρεθούμε στο πλάι τους στους αγώνες για μια παιδεία και μια κοινωνία που τους ταιριάζει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *