Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μπάμπης Πανταζής: "Η ανάπτυξη του Δήμου είναι μια από τις προτεραιότητες μας"

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ένα, από μία σειρά μέτρων που επεξεργάζεται και θα υλοποιήσει ο συνδυασμός "ενωμένοι για την Αλμωπία" με επικεφαλής τον Σάκη Χατζηδημητρίου για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας, είναι η δημιουργία γραφείου υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Σκοπός του είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία πληροφόρησης προς όσους επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση, στον αγροτικό και όχι μόνο τομέα, αλλά και να ενημερωθούν για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Το γραφείο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, θα υλοποιεί μια σειρά σημαντικών δράσεων, όπως, μεταξύ άλλων:

1. Ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με προγράμματα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και χρηματοδοτικά εργαλεία. Με έμφαση στην Κοινωνική οικονομία που θεωρείται σήμερα ό,τι καλλίτερο για τις τοπικές κοινωνίες. 

2. Ενημέρωση αγροτών σχετικά με σεμινάρια εκπαίδευσης, επιδοτήσεις, δυνατότητες συμμετοχής σε εκθέσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης συνεταιρισμών.

3. Αποστολή ηλεκτρονικής εξατομικευμένης πληροφόρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα για χρηματοδοτικά προγράμματα, σεμινάρια, ημερίδες και θέσεις εργασίας.

4. Ενημέρωση ανέργων σχετικά με θέσεις εργασίας, προγράμματα κατάρτισης και ευκαιρίες χρηματοδότησης για δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

5. Επαγγελματικό προσανατολισμό ενηλίκων, μαθητών, γυναικών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων αφού διερευνηθούν σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς οι τοπικές δυνατότητες ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας. 

Το Γραφείο θα διασυνδεθεί με φορείς της πόλης, όπως ο ΟΑΕΔ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τμήματα των Πανεπιστήμιων των Τ.Ε.Ι. της Χώρας, του Δημόσιου ΙΕΚ της Αριδαίας και των Κ.Ε.Κ. της Αλμωπίας. Δημιουργώντας συνθήκες βέλτιστης πληροφόρησης των πολιτών, ενημέρωσης και καθοδήγησης των ενδιαφερομένων, μέσω της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνουμε τους επιχειρηματικούς ορίζοντες των πολιτών της Αλμωπίας μηδενίζοντας το κόστος πληροφόρησης και προστατεύοντας τους πολίτες του Δήμου από τυχόν παραπληροφόρηση.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


2 comments:

  1. ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΣΑΚΗ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε κύριε Πανταζή. Ο λόγος που θα σε στηρίξω στις εκλογές είναι ότι όποιος σε γνωρίζει προσωπικά ξέρει ότι έχεις πείσμα, όρεξη και αστείρευτη ενέργεια να πετύχεις. Με αγάπη, σου εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *