Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Μπάμπης Πανταζής: "Πρόταση για την επομένη ημέρα στον Δήμο Αλμωπίας"

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Σε έναν τομέα που πρέπει να κάνουμε πολλά στον Δήμο μας είναι ο κοινωνικές προοπτικές του Δήμου.

Παράλληλα με το "Βοήθεια στο Σπίτι" που πρέπει να ενισχύσουμε σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, και τα ΚΑΠΗ που πρέπει να εκσυγχρονίσουμε , πρέπει να εντάξουμε άμεσα τον θεσμό των "Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων". Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων είναι μονάδες ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ( κινητικές δυσκολίες άνοια, κλπ. ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

•Νοσηλευτική φροντίδα.

• Σίτιση με πρόγευμα και γεύμα.

• Χώροι ανάπαυσης.

• Ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων 

•Κοινωνική στήριξη. 

•Μετακίνηση των ωφελούμενων από και προς τη δομή με συνοδό κοινωνικό φροντιστή.

Οι σκοποί του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων (δηλαδή των συγγενικών προσώπων που είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα των ηλικιωμένων), η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας και καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης. Το κέντρο παρέχει νοσηλευτικές – ιατρικές υπηρεσίες, σίτιση, δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες αναψυχής και προσωπικής ανάπτυξης, κοινωνική υποστήριξη, ανάπαυση καθώς και μεταφορά από και προς τον χώρο της δομής.

Τα Κ.Η.Φ.Η. υλοποιούνται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πανταζής Χαράλαμπος ( Μπάμπης )

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
με τον Σάκη Χατζηδημητρίου
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *