Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Κυρώνεται και από την Βουλή η ήδη υπογραφείσα συνοριακή σύνδεση της Πέλλας μέσω Προμάχων

Γιάννης Σηφάκης: Κυρώνεται και από την Βουλή η ήδη υπογραφείσα συνοριακή σύνδεση της Πέλλας μέσω Προμάχων – Θα συνδέσει προοπτικά την Εγνατία Οδό διαγώνια με τον κεντρικό άξονα προς την Ευρώπη

Η συζήτηση ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τρίτη 14 Μαΐου.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας υπεγράφη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια από την Υφυπουργό Σία Αναγνωστοπούλου και τον Νικόλα Δημητρόφ.

Έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Ελληνικού τμήματος ( Πρόμαχοι- Πούλιεβο 27 km) από τα αδιάθετα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ( 4 εκατ. € η μελέτη και 40 εκατ. € η κατασκευή).

Ακόμη σε δύο συσκέψεις στο Δημαρχείο του Καβάνταρτσι με συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη έχουν ήδη διερευνηθεί τρόποι χρηματοδότησης και του τμήματος μέσα στην γείτονα χώρα ( 57 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 45 ‘ηδη ασφαλτοστρωμένα αλλά με ανάγκη βελτίωσης γεωμετρικών στοιχείων)μέσω διασυνοριακών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.

Το έργο θα αποτελέσει, εν δυνάμει, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής καθόσον θα συνδέει την Εγνατία Οδό ( αφού είναι υποχρεωτική η σύνδεση με τον κύριο δρόμο, εδώ την Εγνατία Οδό, όπου υπάρχει συνοριακή σύνδεση) με τον άξονα 10 προς την Ευρώπη ( άξονας Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι- Σκόπια – Βελιγράδι).



1 comments:

  1. Αν γίνει όπως με τους ευζωνους θα είναι τεράστια επιτυχία χαχαχ. Όλοι στο καζίνο τροχαδι χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *