Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Εξάστερος μύθος!

14 χρόνια μετά το έπος της Πόλης, η Λίβερπουλ είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα – μύθος από το Μερσεϊσάιντ έμελλε στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης να ράψει το έκτο αστέρι στη φανέλα της. Ένα γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον Σαλάχ και ένα από τον Οριγκί λίγο πριν το φινάλε ήταν αυτά που έγραψαν την ιστορία του τελικού κόντρα στην Τότεναμ. Έτσι, έσπασε και η αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Γιούργκεν Κλοπ με έξι συνεχόμενους χαμένους τελικούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενδεχομένως να μην μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς για την ομάδα του. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Σισοκό βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Σκόμινα υπέδειξε σωστά το πέναλτι και ο Σαλάχ το εκτέλεσε εύστοχα για να δώσει στη Λίβερπουλ το προβάδισμα.

Μάλιστα, αυτό το γκολ του Αιγύπτιου ήταν το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από εκείνο του Πάολο Μαλντίνι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005 που είχε σημειωθεί στα 52’’. Επιπλέον, έγινε μόλις ο πέμπτος Αφρικανός παίκτης που σκοράρει σε τελικό μετά τους Ματζέρ, Ετό, Ντρογκμπά και Μανέ.

Ουσιαστικά μετά το γκολ και μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς δεν είχε ρυθμό με την Τότεναμ να μην μπορεί να απειλήσει τον Άλισον κάνοντας λάθος επιλογές στην τελική πάσα όταν είχε τις προϋποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως έπρεπε να φτάσουμε στο 38’ για να δούμε την αμέσως επόμενη αξιόλογη στιγμή όταν ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόμπερτσον.

Οι παίκτες του Ποκετίνο μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη, ωστόσο, για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και πάλι επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Λίβερπουλ. Ουσιαστικά, οι reds ανησύχησαν μετά το 75’ όταν πλέον οι Λονδρέζοι τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε, ήρθε ο Οριγκί στο 87’ να γράψει το 2-0 και να στείλει τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον… έβδομο ουρανό! Αξιοσημείωτο πως η Τότεναμ έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του 2010 με την Ίντερ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου που δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τελικό.



απο το sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *