Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Διαλύθηκε η Βουλή - Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη εκλογών

Θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.


Στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται -όπως αναμενόταν- ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών η 7η Ιουλίου, ενώ ημέρα σύγκλησης της νέας Βουλής θα είναι η 17η Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής.


Και οι δύο διαδικασίες θα συντελεστούν ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβει το πρώτο κόμμα, δηλαδή ακόμα και χωρίς το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα σε ψήφους να έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Μετά την τυπική αυτή διαδικασία, θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *