Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Έτσι είναι οι «άριστοι». Στέλνουν στον «Καιάδα» τους πιο αδύναμους - του Σαββίδη Παναγιώτη

«ΑΡΩΜΑ» ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ

Έτσι είναι οι «άριστοι». Στέλνουν στον «Καιάδα» τους πιο αδύναμους συνάνθρωπους μας όπου αντιμετωπίζονται με φυλετικά και εθνοτικά κριτήρια.

Κατά το νέο δόγμα της κυβέρνηση της Ν.Δ μέσο της εγκυκλίου Βρούτση, οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που ήρθαν ξεριζωμένοι από εμπόλεμες ζώνες και καταστραμμένες περιοχές, ρισκάροντας την ιδία τους την ζωή, δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ναι αυτοί οι «άριστοι» (που πάντα προσπερνούν το γεγονός ότι η αφετηρία δεν είναι ίδια για όλους), αφού με την βοήθεια αρκετών ΜΜΕ και συστημικών δημοσιολόγων(βλ. δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου τώρα βουλευτή της Ν.Δ που μιλούσε για μια πιο σοβαρή «χρυσή αυγή»), ασέλγησαν μέσο της προπαγάνδας τους για χρόνια μέσα στην κρίση στην έννοια ορθολογισμός. Έρχονται τώρα σε ένα συντηρητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε ένα τμήμα του λαού, να το συσπειρώσουν γύρω τους, για να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για άλλη μια φορά σαν «αποδιοπομπαίοι τράγοι», για να συσκοτιστεί η πολιτική που θα συνεχίσει να ρημάζει το βιοτικό επίπεδο του λαού, θα υπονομεύει κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές κατακτήσεις, μισθούς, συντάξεις, για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, όπως η «Lamda Developmet>> του Λάτση.

Το παιχνίδι που θέλουν να παίξουν στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών είναι απάνθρωπο, βάρβαρο, μνησίκακο και ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού και του ρατσισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος που επικρότησε, χαιρέτησε και συνεχάρη την κυβέρνηση για αυτή την κίνηση είναι ο «Χριστέμπορας» Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση».

Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τα παιχνίδια που έπαιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πουλούσε «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη», για να εξωραΐσει την απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε που συμφώνησε και υπέγραψε, και φυλάκισε σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης όπως στην Μόρια, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτή η απάνθρωπη, ρατσιστική εγκύκλιος Βρούτση, πέρα ότι θα δημιουργήσει υγειονομικές βόμβες μέσα στους αστικούς ιστούς των πόλεων και όχι μόνο, διακόπτει και την φοίτηση μικρών προσφυγόπουλων που μαθήτευαν σε Ελληνικά σχολεία και τους παρεχόταν βασικές γνώσεις μόρφωσης για να προχωρήσουν στην ζωή τους.

Αυτή η εξέλιξη πρέπει να προβληματίσει τον λαϊκό κόσμο ακόμα και εκείνον που επέλεξε να ψηφίσει Ν.Δ.

Οι αντιδραστικές αυτές πολιτικές είναι γενικότερα εχθρικές στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνότητας, φυλής.

Ο Ελληνικός λαός που ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες πρακτικές.

Πρέπει να σταθούμε πλάι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να παλέψουμε μαζί τους ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε, για ανθρώπινες συνθήκες ζωής όσο μείνουν στην χώρα μας, μέχρι να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και ο καθένας τους να πάει σε χώρες της αρεσκείας τους, με τα ανάλογα έγγραφα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους μακριά από πολέμους, φτώχιες, πείνες και δυστυχίες.


Σαββίδης Παναγιώτης
 
 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *