Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Εικόνα ντροπής στο κέντρο της Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μια ακόμα περίπτωση κοινωνικής αναλγησίας και ανευθυνότητας καταγράφηκε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο στην Αριδαία.


Αναγνώστης μας, ο οποίος προσπάθησε να προσπελάσει το συγκεκριμένο σημείο με συγγενικό του πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες, αντίκρισε την παρακάτω απαράδεκτη εικόνα όπως την αποτύπωσε με το κινητό του τηλέφωνο. Ο εν λόγω ασυνείδητος οδηγός, φάνηκε να αδιαφορεί για το γεγονός πως στο σημείο υπάρχει ράμπα για αμαξίδια και καροτσάκια και στάθμευσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα το αυτοκίνητο του.

Και σε αυτή όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, φαίνεται ξεκάθαρα πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, άφησε τελείως ανεξέλεγκτη την κατάσταση με τη παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης. Eιδικά σε μέρες αιχμής όπως τις Πέμπτες, όπου είναι μόνιμο το φαινόμενο του κυκλοφοριακού χάους στην πόλη.


Η χειρότερη πτυχή αυτού του ζητήματος, αφορά κυρίως τα άτομα που παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, για τα οποία μια βόλτα στο κέντρο της Αριδαίας φαντάζει απαγορευτική. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να σεβόμαστε τα σημεία διάβασης σε δρόμους και πεζοδρόμια, ώστε εικόνες σαν τις παρακάτω να εκλείψουν.

Η νέα δημοτική αρχή, ελπίζουμε να αφουγκραστεί την αναγκαιότητα ρυθμιστικών αλλαγών στους δρόμους της Αριδαίας και σε συνεργασία με το Α.Τ. Αριδαίας να εφαρμοστούν κανόνες και αρχές που θα κάνουν πιο ανθρώπινο το κέντρο της πόλης.




 
ialmopia.gr

7 comments:

  1. Δημοτική αστυνομία επειγόντως και όχι μόνο τις Πέμπτες.
    Μόνο κλήσεις και χωρίς εξαιρέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς έξω εδώ στην περιοχή. Με το αυτοκίνητο κινδυνεύεις να τρακάρεις καθώς ο καθένας νομίζει ότι οδηγάει μόνος του χωρίς κανένα γύρω του. Ούτε φλας, ούτε σταματάνε στα στοπ ούτε καν στα φαναρια, κοβουν το δρόμο σα να μην υπάρχει αύριο, παρκάρουν όπου βρουν γιατί δεν μπορούν να περπατήσουν δέκα βήματα πιο πέρα οχιιι θα το πανε και μέσα στις τράπεζες ή στα μαγαζιά που θέλουν να μπουν αν μπορουν. Με τα πόδια κινδυνεύεις να σε χτυπήσει αυτοκίνητο γιατί οι διαβάσεις είναι διακοσμητικές προφανώς(όσοι τις βλέπουν) για να μη πω για ποδήλατα μηχανάκια κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τους πεζούς οι οποίοι κόβουν αβερτα τους δρόμους χωρίς να κοιτάνε αν υπάρχει τίποτα τριγύρω τους. Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση αν εγώ που μπορώ να περπατησω, να οδηγήσω να τρέξω κλπ είμαι ένας δημόσιος κίνδυνος τι πρέπει να κανουν αυτοί οι άνθρωποι που δυστυχώς δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά όταν δεν τους δίνεται καν η δυνατότητα να μετακινηθούν με ασφάλεια μέσα στην πόλη καθώς όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία δεν μπορούν; Όταν δεν μπορούν να παρκάρουν γιατί κάποιος ανεύθυνος οδηγός πάει και παρκάρει σε πάρκινγκ για αναπήρους; ας βάλουμε λίγο το μυαλό μας να δουλέψει γιατί τα "πωπω πως έγινε αυτο" δεν σώζουν την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο για πανηγύρια είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσαξατε πια με τα πανηγύρια!! Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με πανηγύρια ούτε με τίποτα εθιμοτυπικο! Έχει να κάνει με την παιδεία των ανθρώπων, με το πόσο ανεύθυνοι είναι και το πόσο μπορεί να τους κοψει. Πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή να πετάμε το μπαλάκι αλλού όταν δεν μας συμφέρει κάτι.

      Διαγραφή
    2. Στα πανηγύρια είμαι πρώτη, στην οδηγική συμπεριφορά επίσης! Πάντα παρκάρω έξω από την Αριδαία, συνήθως κοντά στο τμήμα και κάνω τις δουλίτσες μου με τα πόδια! Περπατήστε και λίγο, δεν θα σας πέσει ο κόλος! Εμείς μπορούμε, κάποιοι άλλοι όχι!

      Διαγραφή
  4. Εδώ στην καπετάν γαρέφη έχουν κάνει καινούργια πεζοδρόμια φαρδιά 3 μέτρα και περπατάνε μες στο δρόμο κόσμος τι να πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κιμ γιονκ ουν πατα ρε το κουμπί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *