Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Μια τετραετία δρόμος - του Παναγιώτη Σαββίδη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»…MIA TETΡΑΕΤΙΑ ΔΡΟΜΟΣ

To κεφάλαιο όντας ταξικά συνειδητοποιημένο γνωρίζει πολύ καλά να προωθεί τα οικονομικά του συμφέροντα στην βάση της στρατηγικής του. Έχει πείρα, εμπειρία, έχει το κράτος με την οικονομία στα χέρια του.

Αναδιατάσσει το αστικό πολιτικό προσωπικό έτσι, ώστε να μην διαταραχθεί η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, να μη διασαλευτεί η όποια συνοχή του, για να προωθούνται με τις λιγότερες αμφισβητήσεις, επεξεργασμένες αντιλαϊκές - αντιδραστικές πολιτικές, που έχει ανάγκη το σύστημα για να αναπαραχθεί. 

Σε αυτή την κατεύθυνση είχε επιλεχτεί το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τα ηνία της αστικής διακυβέρνησης, ώστε ένα διογκούμενο κίνημα λαϊκής διαμαρτυρίας που ξεδιπλωνόταν ενάντια στις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου, έπρεπε να αφυδατωθεί, πριν αποκτήσει ριζοσπαστικά – ταξικά χαρακτηριστικά. 

Από εκείνη την στιγμή αρχίζει η μετάλλαξη του οπορτουνιστικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο χαμαιλεοντισμός του παίρνει πολλά χαρακτηριστικά μέχρι να μετατραπεί σε καθαρό αστικό κόμμα νεοσοσιαλδημοκρατικής κοπής. Αυτή η διαδικασία ακόμα δεν ολοκληρώθηκε, συνεχίζεται ακόμα, παίρνοντας υπόψη την νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά από τις 7 του Ιούλη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε δύναμη ανάθεσης προβάλλοντας την αυταπάτη ότι δεν χρειάζεται να δοθούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές τους, αλλά με αυτόν μόνο στο τιμόνι της διακυβέρνησης, στα πλαίσια της Ε.Ε και με το κεφάλαιο να έχει την εξουσία, μπορούν να ασκηθούν φιλολαϊκές πολιτικές. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά.

Ένας κόσμος που πίστεψε στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύτηκε, αποστρατεύτηκε από τους αγώνες, αρχίζει να μην πιστεύει πουθενά.

Αυτό αποτέλεσε μια υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς το κεφάλαιο μαζί βέβαια ότι προώθησε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις που είχε και έχει ανάγκη. 

Από εκεί συνεχίζει σήμερα η Ν.Δ που είναι στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην στόχευση να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων, των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού και αναιμικής ανάπτυξης, με βάση τις εξελίξεις στην διεθνή καπιταλιστική οικονομία. 

Παίρνοντας το νήμα η Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την ίδια πολιτική. Δεν είναι τυχαίο και οι παροτρύνσεως στελεχών της Κομισιόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπεξήλθε στην αποστολή του και να κάνει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πλαίσιο είναι δεδομένο που δεν αμφισβητείται από κανέναν και από εκεί καθορίζεται η αντιλαικότητα της πολιτικής τους. Είναι τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι δημοσιονομικοί κόφτες, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κάτοικων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, που θα κάνουν περισσότερο φθηνή και εκμεταλλεύσιμη την εργατική δύναμη.

Αυτή την πολιτική που αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις και αξιώσεις ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων είναι έτοιμη να υπηρετήσει η Ν.Δ. όπου με επικοινωνιακές φούσκες τύπου "Εξαρχείων" και "ασύλου" για την αντιμετώπιση της "ανομίας", προσπαθεί να συγκαλύψει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της και με το δόγμα "νόμος" και "τάξη" θέλει να επιβάλλει με πυγμή αυτή την πολιτική που θα ματώσει ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό. 

Μια με το "μαστίγιο" και μια με το "καρότο" οι αστικές πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν από την μια να υπηρετήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο κεφάλαιο και από την άλλη να έχουν τον λαό στο περιθώριο της κοινωνικής - πολιτικής ζωής, αποπροσανατολίζοντας διαρκώς, συσκοτίζοντας το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής, που δεν πρέπει να αμφισβητηθεί με τίποτα, στην βάση της κοινής στρατηγικής που έχουν όλα τα αστικά – μικροαστικά κόμματα. 

Οι αστικές κυβερνήσεις που προκύπτουν είναι όργανα εξουσίας της δικτατορίας του κεφαλαίου και καμιά σχέση δεν έχουν με την προώθηση των λαϊκών συμφερόντων και την ικανοποίηση των λαϊκών - κοινωνικών αναγκών.

Είναι κομβικής σημασίας ο λαός να μελετήσει υπό αυτό το πρίσμα την πολιτική που είναι αντικειμενικό γεγονός και αναλόγως να πράττει. 

Δεν πρέπει να αφήσει να τον αντιμετωπίζουν μόνο σαν ψηφοφόρο που φτάνει μάλιστα στην κάλπη εκβιασμένος, παραπληροφορημένος, φοβισμένος και με προσωπικές υποσχέσεις, ρουσφετολογώντας στα δικαιώματα, στην ίδια την ζωή. 

Η ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα δεν χαρίζονται κατακτιούνται με σκληρούς αγώνες και ο λαός σε αυτό δεν πρέπει να κάνει πίσω.

Αυτό το μήνυμα στέλνουν καθημερινά οι κομμουνιστές, οι αγωνιστικές δυνάμεις μέσα από το εργατικό – ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ και τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις. 

Τέτοιο κάλεσμα είναι και το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ, στις εξίμιση το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και τα αγωνιστικά -αντιμονοπωλιακά κινήματα των αυτοαπασχολουμένων, καταστηματαρχών, επαγγελματιών, μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων - αγροτών, νέων , ανέργων , συνταξιούχων. 

Το συλλαλητήριο θα σημάνει το εφαλτήριο για νέους αγώνες πιο σκληρούς, για αυτό νέες δυνάμεις μπορούν και πρέπει να κάνουν το βήμα της οργάνωσης, της συσπείρωσης, για την αντεπίθεση.

Σαββίδης Παναγιώτης





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *