Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν… απασφάλισε: «Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή της Μεσογείου και του Αιγαίου»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Αθήνα και την Λευκωσία

Προστάτης των απανταχού Τούρκων δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Ταγίπ Εντογάν δήλωσε: «όπως είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, κατά τον ίδιο τρόπο θα το κάνουμε και στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Μας αφορά άμεσα κάθε εξέλιξη σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας».

Και πρόσθεσε: «Έτσι ανοίξαμε την καρδιά και τα σύνορά μας στους Σύρους αδελφούς μας που η πίεση του καθεστώτος (Άσαντ) τους συνέτριψε».
 

 
«Όταν ξυπνάνε το γίγαντα, θα υποστούν τις συνέπειες»

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές προς πάσα κατεύθυνση διατηρώντας τους υψηλούς τόνους στην εξωτερική του πολιτική. Σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το haberturk.com, ο Τούρκος πρόεδρος παρέδωσε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό το νέο «καμάρι» της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, την κορβέτα «Κιναλίαντά», σε μία ειδική τελετή που έγινε στα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης στο Πέντικ της ασιατικής πόλης.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της Τουρκίας στη θάλασσα, στη συνέχεια δήλωσε, ότι πλησιάζει και η ώρα για το τουρκικό μαχητικό. Όπως είπε, αυτό που γίνεται με τα αμερικανικά F-35, που οι Αμερικανοί αρνούνται να τους τα δώσουν, έχει κάνει την Τουρκία πιο αποφασιστική. «Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του για την κορβέτα αναφέρθηκε και πάλι στη ναυμαχία της Πρέβεζας, η οποία αποτέλεσε μία μεγάλη νίκη κατά των εχθρών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατέδειξε την ισχύ του πολεμικού ναυτικού σε όλον τον κόσμο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *