Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Σε μια όμορφη Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας οδήγησε η Πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας που αφορούσε την ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ που προσβάλουν Γυναίκες κάθε ηλικίας αλλά και Άνδρες.

Την Πέμπτη 24 Οκτώβριου 2019 η Επισκέπτρια Υγείας: Πούλου Κατερίνα, η Κοινωνική Λειτουργός: Νατσιούλα Μαρία, οι Μαίες: Γκιώση Ιωάννα, Τοψή Ιωάννα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός : Νατσιούλα Τριανταφυλλιά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας βρισκόταν στην Πλατεία Αθ. Σέτσκου στο Κέντρο της Αριδαίας από τις 9:00πμ έως τις 13:00μμ και ενημέρωσαν πάνω από 200 γυναίκες κάθε ηλικίας για τα οφέλη της ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Διαγνωστικές Εξετάσεις όπως η Μαστογραφία, ο Υπέρηχος Μαστού και το Τεστ ΠΑΠ είναι τα όπλα των Ιατρών στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι Επαγγελματίες Υγείας τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει άλλο ένα όπλο στη «φαρέτρα» τους που είναι ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ HPV ενός ιού που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρα και άλλα σοβαρά νοσήματα.

Η συμμέτοχη του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Αριδαίας με την εκπροσώπηση τους από τις εθελοντικές ομάδες των μαθητών/τριων «Μαζί σου Γίνομαι Καλύτερος» και «Γ. Ε. Λ. Α στη ΖΩΗ» με τις Υπεύθυνες καθηγήτριες τους Μαντά Αριάδνη και Περμεκερλή Μαρία, «χρωμάτισε και ομόρφυνε» τη δράση. Οι μαθητές/ τριες εκτός απ τη διανομή των φυλλαδίων που αφορούσαν τη πρόληψη συμμετείχαν…..με κέφι ,με τραγούδια , με χαμόγελα, με πολύχρωμα μπαλόνια και με ροζ καρδούλες που πάνω τους γραφόταν ένα ξεχωριστό μήνυμα για την ΠΡΟΛΗΨΗ και ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!!!!!

Η δράση έγινε με την αρωγή και την υποστήριξη της Συντονίστριας κα Γούνη Δήμητρας, της Προέδρου της Επιτροπής κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκίας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κο Γιάντση Δημήτριο του Δήμου Αλμωπίας .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *