Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Brexit: Οριστικό! Συμφωνία Γιουνκέρ και Τζόνσον

Την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με δημοσίευσή του στο Twitter.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψήφισει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιούνκερ.

Στη συμφωνία για το Brexit, οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως κατέληξαν σε αμοιβαία επωφελή και δίκαιη συμφωνία τόσο για τις πολιτικές προεκτάσεις της αποχώρησης της Βρετανίας, όσο όμως και για το ακανθώδες ζήτημα της Ιρλανδίας και των «σκληρών συνόρων» με την Βόρεια Ιρλανδία.
Μπόρις Τζόνσον: Έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία

«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *