Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Χιλής (video)


Οι επίσημες αρχές δίνουν ως εκτίμηση 1,2 εκατομμύρια κόσμο, καταλαβαίνει κανείς πως το πραγματικό νούμερο όσων κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγκο για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα, μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Το σύνθημα για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν “η μεγαλύτερη πορεία της Χιλής”. Και είναι πράγματι, η μεγαλύτερη καταγραμμένη διαδήλωση των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 1990 που έπεσε το καθεστώς του δικτάτορα Πινοτσέτ -αν και βρίσκει επάξιους συνεχιστές, όπως αποδεικνύει ο Πινιέρα.


Ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά χωρίς να φοβάται τους καραμπινιέρους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές φωνάζουν ρυθμικά “παραίτηση” προς τον πρωθυπουργό Πινιέρα. Κρατάνε χιλιάδες αυτοσχέδια χρωματιστά πλακάτ με διάφορα συνθήματα, όπως “μέχρι η αξιοπρέπεια να γίνει συνήθεια” ή “όταν η τυραννία είναι νόμος, η επανάσταση είναι διαταγή”, και “είμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να φωνάξουν”.
Ταυτόχρονα, εκατοντάδες κιθαρίστες συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, για να παίξουν τραγούδια του μυθικού Βίκτορ Χάρα, που δολοφονήθηκε τις πρώτες μέρες της δικτατορίας του Πινοτσέτ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *