Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ξεσηκωμός στα Γιαννιτσά για την έλευση μεταναστών

Στα… μουλωχτά, στην κυριολεξία, καταφθάνουν στην ενδοχώρα από τα νησιά, οι μετανάστες κάθε μέρα. Ανά νομό θα πρέπει υποχρεωτικ.

να σηκώσουν όλοι το «βάρος» της ασταμάτητης εισροής σε Λέσβο, Χίο, κλπ και να εισχωρήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, εφόσον η Κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά. Η είδηση ότι θα έρθουν δύο λεωφορεία στην Πέλλα για να διαμείνουν περί τους 80-100 μετανάστες σε τρία ξενοδοχεία, των Γιαννιτσών, της Παναγίτσας και της Άρνισσας, σήκωσε πλήθος αντιδράσεων από τους κατοίκους. Ήδη, στη διασταύρωση του ξενοδοχείου, στο 7ο χμ της Εθνικής Οδού Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε κόσμος για να εμποδίσει την έλευση τους… και οι ίδιοι δηλώνουν πως αν χρειαστεί, θα μείνουν όλο το βράδυ για να αποτρέψουν να έρθουν σήμερα – ή όποια άλλη στιγμή- μετανάστες στην περιοχή… Ανάρτησαν μάλιστα και πανό που έγραφε: Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο, να φύγουν προς την Έδεσσα σήμερα, μετά τον ξεσηκωμό που αντελήφθησαν όλοι, όπως και η Αστυνομία, που κατέκλυσε τον χώρο, και να «κατέβουν» τις επόμενες ημέρες που θα ηρεμήσει η κατάσταση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό χώρο (το ξενοδοχείο) και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει την περίπτωση διαμονής των.

Έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στα Γιαννιτσά και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψους των διοδίων του Στρυμονικού, καθώς ομάδες ατόμων που δήλωναν κάτοικοι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με μετανάστες-πρόσφυγες να φτάσουν στους προορισμούς τους, δηλαδή σε ξενοδοχεία όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο λεωφορεία που κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γιαννιτσών, έφθασαν από παράδρομο στον προορισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με το ένα λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες-πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Πιο έντονη ήταν η διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε κατά τις 10:30 το βράδυ εχθές, στο 5ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, όταν 30-40 άτομα έκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την προσέγγιση σε ξενοδοχείο, των μεταναστών-προσφύγων που μεταφέρονταν από τα νησιά και ανάρτησαν πανό που έγραφε: "Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες". Το θέμα επιλύθηκε καθώς τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους από παράδρομο.

Όσοι είχαν συγκεντρωθεί σε αντίδραση για την έλευση προσφύγων-μεταναστών, διαλύθηκαν περί τις 6.00 το πρωί σήμερα και κατέθεσαν μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη όπως υποστηρίζουν εγκατάσταση των μεταναστών.

Να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο, έξω από τα Γιαννιτσά, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται από σήμερα τα ξημερώματα 59 Αφγανοί οι περισσότεροι με τις οικογένειές τους.

Στο εν λόγω ξενοδοχείο φιλοξενούνταν ήδη εδώ και καιρό 20 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.




logospellas.gr/ Συμβαίνει Τώρα - Αντώνης Παπαδόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *