Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» στη Ρουμανία

Επέστρεψαν οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» από το Bacau της Ρουμανίας όπου διέμειναν για μία βδομάδα, από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου σε πρόγραμμα συμπράξεων σχολείων Erasmus+ KA229 με τίτλο «We share our books, we shape our culture».

Οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τους εταίρους τους από τη Ρουμανία και την Τουρκία στο Επαγγελματικό Λύκειο Grigore Antipa. Εκεί τις δυο πρώτες ημέρες μετά την τελετή υποδοχής, τη γνωριμία των συμμετεχόντων και το λογοτεχνικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής παρουσίασαν με διάφορους τρόπους τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει σχετικά με τους συγγραφείς και τα βιβλία που διάβασαν από το Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο.

Η διαμονή περιλάμβανε όμως και πολιτιστικές ξεναγήσεις στη μολδαβική περιοχή του Bacau με επίσκεψη στο κάστρο Neamts και στο σπίτι του Ρουμάνου συγγραφέα/παραμυθά Ion Creanga και τέλος στη μονή Agapia. Την παραμονή της αναχώρησής τους περιηγήθηκαν στην πανέμορφη πόλη Ιάσιο, το Παλάτι του Πολιτισμού με τα μουσεία του, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία με την "κεντημένη" πρόσοψη των Τριών Ιεραρχών. Στην τελετή λήξης διασκέδασαν όλοι μαζί σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των τριών χωρών επέστρεψαν γεμάτοι αναμνήσεις και εμπειρίες μετά από μια ζεστή φιλοξενία και μια άψογη οργάνωση από τους εταίρους της Ρουμανίας έχοντας εδραιώσει μεταξύ τους σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *