Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας

Μετά από την ολοκλήρωση της συνεργασίας των τοπικών φορέων και υπηρεσιών με συναρμοδιότητα στη διαχείριση των επιφανειακών νερών, ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (π. Εδεσσαίος)» που υλοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής παραβρέθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, στις δοκιμαστικές εργασίες έναρξης του έργου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση της υφιστάμενης επενδεδυμένης κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου, σε συνολικό μήκος παρέμβασης περίπου 850 μέτρων, από την γέφυρα στην προέκταση του οδού Δημ. Πετρίτση και μέχρι το τέλος του ποταμού, στην περιοχή των Καταρρακτών.

Με την κατασκευή του έργου θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα διάβρωσης, τόσο στον πυθμένα, όσο και στα πρανή, με στόχο την αποφυγή καθιζήσεων στις παράπλευρες οδούς και πλημμύρων στις ιδιοκτησίες, παράλληλα με τον ποταμό. Οι εργασίες πραγματοποιούνται εντός της κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου του οποίου τα νερά θα εκτρέπονται μέσω του υφιστάμενου υπόγειου τεχνικού-σήραγγας προς τον χείμαρρο «Ντερέκι (Ξεροπόταμο)», βόρεια της πόλης της Έδεσσας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό υλοποίησης του έργου, οι εργασίες θα υλοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη, ώστε τα Σαββατοκύριακα και κάποιες καθημερινές ημέρες τα ποτάμια της πόλης και οι Καταρράκτες να έχουν νερό και να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση. Ακόμη, υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι εργασίες εκσκαφής να γίνονται με κατάλληλα μηχανικά μέσα ώστε να αποφεύγονται εντελώς οι φθορές στα παρακείμενα πεζοδρόμια, οδούς, καθώς και στα φυσικά και τεχνητά στοιχεία όπως δέντρα, θάμνοι, κιγκλιδώματα, φωτισμός, δίκτυα υποδομών, κ.λπ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.100.000,00 ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι οι προσεχείς οκτώ μήνες.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρει «Αισθάνομαι ικανοποίηση που ξεκίνησαν οι εργασίες αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αναγκαίο για την προστασία του αστικού ιστού από φαινόμενα διάβρωσης και καθιζήσεων ενώ, παράλληλα, απομακρύνεται ο κίνδυνος πλημμυρών σε υπόγεια πολυκατοικιών (συμπεριλαμβανομένου και του Διοικητηρίου), αλλά και παράπλευρες περιοχές κατά μήκος του ποταμού Εδεσσαίου. Το έργο ολοκληρώνει τις αστικές αναπλάσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά πρόσφατα, με τη θωράκιση και σταθεροποίηση του πυθμένα του ποταμού. Με την ευκαιρία, εκφράζω τις ευχαριστίες μου σ’ όλα τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν για τον προγραμματισμό και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».
 
 
 
 
απο το pellamou.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *