Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής στην 2η Ιερατική Σύναξη Ι. Μητρ. Εδέσσης

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 2η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (Έδεσσα) με προσκεκλημένο εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία: Ην, εστί και έσται». Τόνισε ότι η Εκκλησία αποτελεί θεανθρώπινο θεσμό, ο οποίος παρέχει την σωτηρία. Προετοιμάστηκε από την Παλαιά Διαθήκη και αποκαλύφθηκε στην Καινή Διαθήκη. Κατά την πατερική διδασκαλία η Εκκλησία γεννήθηκε από την πλευρά του Χριστού κατά τον ύπνο του θανάτου. Επισήμως φανερώθηκε στον κόσμο κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Η Εκκλησία είναι οικουμενική, συνάγει τα τέκνα του Θεού σε έναν λαό χωρίς διακρίσεις. Δεν αποβλέπει στα επίγεια, αλλά αποτελεί «εγκαίνιον» της Βασιλείας του Θεού στην γη.

Πάνω από όλα η Εκκλησία ποθεί την έλευση της Βασιλείας του Θεού και γι αυτήν προετοιμάζει την ανθρωπότητα. Αυτόν τον σκοπό διακόνησαν οι άγιοι Απόστολοι. Η ζωή τους, όπως του αποστόλου Παύλου, αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους συνεχιστές αυτού του έργου, όπως οι κληρικοί.
Την εισήγηση ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *