Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Έδεσσας: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Ένα σεμινάριο που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για την ανθρώπινη ζωή διοργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει προμηθευτεί απινιδωτές και τους έχει τοποθετήσει σε αθλητικούς χώρους, η χρήση των οποίων αλλά και οι γενικές αρχές της παροχής πρώτων βοηθειών ήταν το αντικείμενο του σεμιναρίου προς 25 εργαζόμενους στους αθλητικούς χώρους και εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων. Το σεμινάριο έγινε εκτός ωραρίου εργασίας, ήταν διάρκειας 5 ωρών και οι συμμετέχοντες έλαβαν σχετική πιστοποίηση. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι για 5 ώρες το ενδιαφέρον των καταρτιζόμενων ήταν αμείωτο, καθώς απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. 

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ Αναστασία Γιακουμή, Ηλία Μπούζμπα και Πέτρο Στανίση, οι οποίοι εθελοντικά και με πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν πραγματοποίησαν ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο. «Είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και τους συνανθρώπους τους και για τον λόγο αυτό προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες και γνώσεις τους» όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πασχάλης δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους αθλητικούς μας χώρους και θα υπηρετήσουμε με συνέπεια αυτό τον σκοπό με επέκταση του δικτύου των απινιδωτών και με νέα σεμινάρια σε άλλες ομάδες στόχους, έτσι ώστε να στηρίξουμε την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και να δημιουργήσουμε, στον βαθμό του εφικτού, ένα πλέγμα προστασίας. Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του ΕΚΑΒ και τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο. Αποδεικνύουμε ότι κάποιες δράσεις μπορούν να γίνουν με μηδενικό κόστος και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *