Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Φυσικό αέριο CNG στην Έδεσσα

Η αδειοδότηση για την κατασκευή δικτύου διανομής της Έδεσσας με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG, αποτελεί την ολοκλήρωση μίας σειράς διεργασιών και διαβουλεύσεων της ΡΑΕ και της EDIL HELLAS ATEBE, αλλά και του Δήμου Έδεσσας, που εδώ και ένα χρόνο συμμετέχει στη διαδικασία και έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ Δημήτρης Γιάννου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη το έντονο ενδιαφέρον της πόλης για το φυσικό αέριο και έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στελέχη της EDIL για την εξεύρεση λύσης. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Δήμαρχος:

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές ενέργειες για τη δημιουργία δικτύου διανομής στην Έδεσσα και με χαρά βλέπω ότι ο σχεδιασμός αυτός παίρνει σάρκα και οστά. Για μένα προσωπικά είναι ένα στοίχημα, καθώς από την Άνοιξη του 2018 ξεκίνησα μία προσπάθεια για το φυσικό αέριο, για την οποία τότε είχα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τον Μάρτιο του 2019 ξεκινήσαμε τις επαφές και την ανταλλαγή αλληλογραφίας με την εταιρία EDIL, καθώς η δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα ήταν κοινός μας στόχος. Παρείχαμε κάθε δυνατή υποστήριξη, απλώς δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις, καθώς το 2019 ήταν εκλογική χρονιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από προσπάθεια ενός σχεδόν έτους δόθηκε η αδειοδότηση της ΡΑΕ και όλα δείχνουν ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν απρόσκοπτα. Από την πλευρά μας θα πρέπει να παραχωρήσουμε οικόπεδο για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης και να δούμε τεχνικά ζητήματα για το δίκτυο, αλλά όλες αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν μετά την αναλυτική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Δηλώνω την μεγάλη μου ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη, που θα επιφέρει χαμηλότερο κόστος θέρμανσης, χαμηλά έξοδα συντήρησης λόγω της καθαρής ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, με ένα καύσιμο που έχει μέχρι και 30% χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το πετρέλαιο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *