Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Από 2.000 έως 3.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 418 τα καταγεγραμμένα

Διευκρινίσεις για τα "fake news" που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας έδωσε ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας.

"Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε", τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet. "Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Επεσήμανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία που έδωσε, είναι 418 κρούσματα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. 





απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *