Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δραματική η κατάσταση στην Ιταλία: 627 νεκροί σε ένα 24ωρο - 47.000 κρούσματα

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών αλλά και των νοσούντων στην Ιταλία λόγω κορονοϊού.

Συνεχίζει να ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών αλλά και των νοσούντων στην Ιταλία λόγω κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό. Η διάδοση του κορονοϊού, δηλαδή, δεν σταματά.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Όπως διαρρέει, από αύριο είναι πιθανό να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και όχι μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, να απαγορευθεί το τρέξιμο σε ανοικτούς χώρους, να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ στα εμπορικά κέντρα τα σαββατοκύριακα, να μην μπορεί να πηγαίνει κανείς σε σπίτι του στην εξοχή. Στόχος των νέων πιθανών απαγορεύσεων είναι να αποθαρρυνθούν οι Iταλοί και να μην αποφασίσουν να πάνε σε κάποιο θέρετρο, μέσα στο σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί από τουςIιταλούς να ψωνίζουν τρόφιμα μόνον μια φορά την εβδομάδα, αποφεύγοντας να βγαίνουν κάθε μέρα για περιορισμένο αριθμό τροφίμων. Την Πέμπτη η γειτονική χώρα έγινε αυτή με τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας του ιού και με τις εικόνες που έρχονταν από το Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν δεκάδες φέρετρα, να προκαλούν σοκ.

Νέα πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση

Εκνευρισμένος ήταν ο κυβερνήτης της Εμίλια Ρομάνια με όσους θέλουν να κάνουν τζόγκινγκ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ιταλίας σκέφτεται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επείγουσα λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19, που έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 3.400 ανθρώπους, στον βαρύτερο απολογισμό θανάτων στον κόσμο.

«Στις προσεχείς 24 έως 48 ώρες είναι πιθανή η επιβολή νέων περιορισμών», ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων Φραντσέσκο Μπότσια, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο απαγόρευσης των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Οι κυβερνήτες των περιοχών της βόρειας Ιταλίας ζητούν επιπλέον απαγόρευση δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη του στρατού για την επιβολή των μέτρων.

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ούτε σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα ούτε σε ό,τι αφορά τους θανάτους», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

«Όμως, ακόμη και στην Λομβαρδία πρέπει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του συστήματος υγείας, του αγροδιατροφικού τομέα, της παραγωγής ενέργειας, των μεταφορών», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια που απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία, ενώ παράλληλα υπόσχεται πειθαρχία και επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τους περιοριστικούς κανόνες.

«Τώρα τρέχουμε κατοστάρι για να επιλύσουμε τα επείγοντα ζητήματα, όπως των μονάδων της εντατικής. Αύριο θα πρέπει να τρέξουμε μαραθώνιο για όλες τις επιπτώσεις της πανδημίας», είπε.

«Το να τρέχεις στον δρόμο είναι ένας τρόπος παραβίασης των υποχρεώσεών σου ως πολίτη...Οχι στο τζόγκινγκ, ακόμη και το μοναχικό: είναι ένας τρόπος για να εκθέσεις τον εαυτό σου, καθώς και την κοινωνία στην μόλυνση», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Καζάσκο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αθλητιάτρων στην Corriere della Sera.

Οι υπαίθριες αυτές δραστηριότητες προς το παρόν επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούνται κατά μόνας και σε μικρή απόσταση από το σπίτι.

«Δεν συμφωνώ τελείως με τους υποστηρικτές μίας γραμμής ακραίας αυστηρότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις συμπεριφορές μας. Και αναρωτιέμαι επίσης αν οι Ιταλοί έγιναν σπορτίφ από την μία μέρα στην άλλη!».

Ο Στέφανο Μπονατσίνι, ο κυβερνήτης της Εμίλια Ρομάνια, της δεύτερης μετά την Λομβαρδία πλέον πληγείσας περιοχής της Ιταλίας, απαγόρευσε το μεγαλύτερο μέρος των υπαίθριων δραστηριοτήτων χθες.

«Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς τζόγκινγκ, να τον πάω μια βόλτα στο νοσοκομείο», έγραψε στο Facebook.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *