Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η ιερότητα της Δημοσιογραφίας - της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η ιερότητα της Δημοσιογραφίας - της Μαρίας Σκαμπαρδώνη  για το ialmopia.gr
 
 
Η ιερότητα της Δημοσιογραφίας είναι σημαντική όχι μόνο για τη σωστή συνοχή αλλά και την υγιή ενημέρωση των ανθρώπων.

Ο δημοσιογράφος ενδιαφέρεται για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, προσπαθεί να πιάσει τον παλμό των πραγμάτων και να αφουγκραστεί τις εξελίξεις της εποχής του. Επιθυμεί να μεταδώσει στους ανθρώπους που τον διαβάζουν την αλήθεια, προσπαθεί να δει το δάσος και να μην περιοριστεί στο δέντρο.

Στην εποχή της παραπληροφόρησης και της ελλιπούς ενημέρωσης, λίγοι είναι οι δημοσιογράφοι που μάχονται πραγματικά για την επιβίωση της αλήθειας. Λίγοι είναι εκείνοι που θέλουν την αλήθεια, που ποθούν την αλήθεια, που διψάνε και πεινάνε για αυτή.

Η Δημοσιογραφία δεν είναι το επάγγελμα του ψεύδους, δεν είναι συνώνυμη της ρουφιανιάς, όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι ένα επάγγελμα γεμάτο ζωή, ένα λειτούργημα που υπηρετεί την είδηση και την απαλλαγή της ίδιας από κάθε ρυπαρότητα και ψεύδος.

Η Δημοσιογραφία η αληθινή σπανίζει σήμερα. Αλλά πάντοτε θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που θα τιμούν αυτό το λειτούργημα. Γιατί για εκείνους θα είναι όλη τους η ζωή και όχι μόνο μία ώρα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *