Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του – Κανείς χωρίς δημόσια φροντίδα υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και εν μέσω της πανδημίας από το νέο κοροναϊό, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οργανώνει πανελλαδική διαμαρτυρία την Τρίτη 7/4 με κεντρική αιχμή τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και τις ελλείψεις στα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η υγειονομική κρίση ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη Δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές , εξοπλισμό και μέσα. Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους γιατρούς , τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, όλους τους υγειονομικούς της χώρας αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους Συλλόγους Ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες, να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα δίνουν με αυταπάρνηση στην «πρώτη γραμμή» τη μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.


Απαιτούμε :


Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και «θωράκισης» των υγειονομικών

Επιτάχυνση και ενίσχυση των προσλήψεων επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού- παραϊατρικού προσωπικού

Ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ – επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος

4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού - όχι προσλήψεις συμβασιούχων «μιας χρήσης»

Κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κοροναϊό– ενιαία κριτήρια για τη συνταγογράφησήτους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – ενίσχυση των δημόσιων Εργαστηρίων και αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ – μηδενική συμμετοχή για τον πολίτη.

Ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες-μετανάστες, Ρομά, φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, ψυχιατρεία και προνοιακά ιδρύματα, διαβιούντες σε στρατώνες, φυλακισμένοι, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι) – έμφαση στην οργανωμένη αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών και στην αναβαθμισμένη υγειονομική κάλυψη στα ΚΥΤ και στα camps.

Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά ιατρεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, σε ένα ενιαίο δίκτυο εξωνοσοκομειακήςκαι κατ’οίκον φροντίδας των ασθενών.

Ενίσχυση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με το αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό (γιατροί Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, επόπτες Δημόσιας Υγείας) για την πραγματοποίηση των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων και την επαρκή επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας.

Διεκδικούμε από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, ανεπαρκειών και ελλείψεων, ενισχύοντας το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και αλληλεγγύης τόσο των εργαζομένων στο ΕΣΥ όσο και των πολιτών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι υγειονομικοί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που σήμερα σηκώνουν όλο το βάρος, να δώσουν με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία τη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας .


ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *