Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Προτάσεις της «Κοινωνίας σε Κίνηση» στο ΔΣ για την αντιμετώπιση συνεπειών της πανδημίας

Η δύσκολη συγκυρία που διανύουμε δημιούργησε νέες ευπαθείς ομάδες από συνανθρώπους μας που έχασαν το μεροκάματό τους και από επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Οι προτάσεις μας στο Δημοτικό συμβούλιο:

1) Ενίσχυση των υπαρχουσών δομών του Δήμου με δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, φαρμακείου και ιατρείου ώστε να λυθούν προβλήματα συνταγογράφησης.

2) Δημιουργία κοινωνικού catering για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.

3) Ενίσχυση των δομών του Δήμου με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση περισσότερων περιστατικών που οξύνονται από τις συνθήκες περιορισμού.

4) Παροχή tablets σε μαθητές και φοιτητές που τους στερείται η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων τους.


Επαγγελματίες:

1) Αναστολή πληρωμών μισθωμάτων των ακινήτων του Δήμου κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων.

2) Μείωση των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος του έτους.

3) ) Μείωση των τελών όλων των επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους δεδομένου πως δεν είναι δυνατή η πλήρης αποκατάσταση του όγκου των εργασιών.ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *