Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Καταγραφή από το Δήμο Σκύδρας των αναγκών μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τηλεδιδασκαλία

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αναγκαστικά κι αναπόφευκτα αλλαγές κι αναπροσαρμογές σ΄ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της καθημερινότητάς μας, όπως φυσικά και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με βάση τις αποφάσεις της πολιτείας έχει ανασταλεί ή εκτελείται υπό όρους η λειτουργία πολλών φορέων κι οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι για παράδειγμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει το κενό και την απώλεια των χαμένων διδακτικών ωρών διδασκαλίας επέλεξε ως πρώτο μέτρο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ωστόσο πέρα από τα διάφορα στάδια υλοποίησης της μεθόδου αυτής προέκυψε ένα ζήτημα τ΄οποίο έχει επισημανθεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα από το Δήμο Σκύδρας:

το ζήτημα αυτό αφορά τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης (φορητός υπολογιστής κ.α.) που τον στερούνται ορισμένοι μαθητές για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο Δήμος μας, προκειμένου να συνδράμει την εκπαιδευτική μας κοινότητα, απέστειλε σχετική επιστολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ώστε να καταγραφεί ο αριθμός των αναγκών των μαθητών που αδυνατούν οικονομικά να προμηθευτούν τον ανάλογο εξοπλισμό, ώστε να προχωρήσει στην υποστήριξή τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *