Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Σηφάκης: Κοι βουλευτές της Πέλλας πιέστε να αλλάξει η απόφαση της ΡΑΕ για την απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας από το φυσικό αέριο αντί να πανηγυρίζετε ο ένας μετά τον άλλον παραπληροφορώντας τους πολίτες

Επιτέλους, δεν είναι όλα επικοινωνία, ο ρόλος σας απαιτεί τουλάχιστον σοβαρότητα ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα της Πέλλας.

Το ότι η ΔΕΔΑ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης ( που ήταν έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση) δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι από την απόφαση της ΡΑΕ για την απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας. Και η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη αρχή, δεν είναι υπηρεσία του Υπουργείου ΠΕΝ.

Τις τελευταίες δύο ημέρες γίναμε μάρτυρες σειράς ανακοινώσεων από τους βουλευτές της Πέλλας για την δήθεν αποκατάσταση της αδικίας της απένταξης των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα διανομής φυσικού αερίου, έργο εντελώς ώριμο , ενταγμένο στα ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση , χρηματοδοτημένο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με εξασφαλισμένο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επί Υπουργίας Γ. Σταθάκη.

Τα γεγονότα: Η ΔΕΔΑ είχε υποβάλει το 5ετές πρόγραμμα της για έγκριση στην ΡΑΕ που είναι Ανεξάρτητη Αρχή και έχει την αρμοδιότητα έγκρισης στις επενδύσεις στην Ενέργεια. Η ΡΑΕ απένταξε τα Γιαννιτσά, την Βέροια και την Πελοπόννησο με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Στην συνέχεια η ΔΕΔΑ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τα έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση τεύχη δημοπράτησης για τις 18 πόλεις μέσα στις οποίες ήταν και τα Γιαννιτσά και η Βέροια και υπέβαλε στην ΡΑΕ αίτηση αναθεώρησης της απόφασης της . Το γεγονός αυτό ουδόλως σημαίνει ( σε όσους γνωρίζουν έστω και στοιχειωδώς την διαδικασία) ότι άλλαξε ή θα αλλάξει η απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας.

Ερωτώ πανηγυρίζοντες εκπρόσωποι της Πέλλας :

Άλλαξε ή είναι σε ισχύ η απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη των Γιαννιτσών και της Βέροιας από το πρόγραμμα του φυσικού αερίου; Δεν άλλαξε σε τίποτα.

Η διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα γίνουν τα έργα ( τα απολύτως έτοιμα από τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν αλλάζει φυσικά την απόφαση της ΡΑΕ καθόσον η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη αρχή. Το ίδιο και η διαβούλευση των τευχών δημοπράτησης από την ΔΕΔΑ.

Αντί λοιπόν ανταγωνισμούς επικοινωνίας για να δώσετε παραπληροφόρηση στους πολίτες ( οι οποίοι προφανώς δεν είναι τόσο εξειδικευμένοι που να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες) ενωθείτε και διεκδικείστε την αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης για την απένταξη των πανέτοιμων και υπερώριμων έργων διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και στην Βέροια.

Οι πολίτες επιτέλους ζητούν ουσία και όχι επικοινωνία παραπληροφόρησης.

Στην διάθεση σας για δημόσια συζήτηση του θέματος όπου και όπως θέλετε.

Γιάννης Σηφάκης

Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός

Επίτιμος πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μικρών Υδροηλεκτρικών

τ. Βουλευτής Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *