Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Οι αγρότες του νομού Πέλλας σε απόγνωση - Ολοσχερής η καταστροφή των δενδροκαλλιεργειών


Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση και ο covid19 εξελίσσεται σε τρίτο κύμα υγειονομικού κινδύνου, ο πρωτογενής τομέας στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε απόγνωση. 
 
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν από τις 8 ως τις 10 Απριλίου, μαζί με τον παγετό προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή των ροδάκινων, βερίκοκων, κερασιών και άλλων δεντροκαλλιεργειών πριν ακόμη ξεκινήσουν.

Η καταστροφή στην ΠΕ Πέλλας ήταν ολοκληρωτική και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ συνεχίζουν τις καλλιεργητικές φροντίδες, χωρίς να περιμένουν έσοδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μελετάει το νέο αντιεργατικό νομοσχέδιο που θα βάλει σε ομηρία κάθε εργαζόμενο.

Ο κόσμος όμως πεινάει. Και οι δήθεν οικονομικές παρεμβάσεις βοήθειας, στηρίζουν μόνο τους ημετέρους. Η Ελλάδα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Οι ζημιές από τον παγετό πρέπει να αποτυπωθούν άμεσα και να ολοκληρωθεί το σύστημα προκαταβολών ανά δέντρο. Και φυσικά οι απασχολούμενοι στην αγροτικό τομέα ζητούν να εκπονηθεί ένα συνολικό σχέδιο παρέμβασης και στήριξης.

Η Πέλλα είναι ένας τόπος όπου η αγροτική του οικονομία αποτελεί πρώτο στόχο για την ανάπτυξη του. Απορρίψατε τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας κοροϊδεύοντας του πολίτες του νομού ότι είναι ήδη ενταγμένο έργο και αφήνεται πάλι στη μοίρα του τους αγρότες του εύφορου κάμπου της. Η ΠΕ Πέλλας περιμένει την πρόταση στήριξης για παραγωγούς, συσκευαστήρια, μεταφορές, εποχικούς εργάτες. Μια αλυσίδα που σίγουρα δεν σημαίνει τίποτα για σας κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι η αλυσίδα ζωής ενός τόπου. Επιτέλους αφήστε την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε ημετέρους με αναθέσεις και προμήθειες και στηρίξτε την αγροτική οικονομία.

Τομέας Αγροτικής Πολιτικής Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *